Wall Street avança caigudes del 0,3%, pendent de la lliura i l'ocupació
La divisa britànica ha arribat a enfonsar-se un 6% davant el dòlar en la sessió asiàtica
- Ha reduït pèrdues, però ara cau més de l'1,8% contra el dòlar, fins a 1,2382
- L'informe d'ocupació als EUA ha quedat relegat a un segon pla
- Deutsche Bank estudia ampliar capital o treure a borsa el seu negoci de gestió d'actius
- En castellano: La onda expansiva de la libra esterlina también tiñe de rojo Wall Street
Actualitzat : 13:27
Els futurs americans anticipen pèrdues del 0,3%, a l'espera de la publicació de l'informe d'ocupació de setembre als Estats Units, que no obstant això ha quedat relegat a un segon pla per la caiguda de la lliura durant la sessió asiàtica (ha arribat a caure un 6%), que està tenint la seva continuació en aquests moments (la moneda britànica ha reduït pèrdues, però ara cau més de l'1,8% contra el dòlar, fins a 1,2382).
La forta pressió venedora a la qual s'ha vist sotmesa la moneda britànica, pels temors al voltant d'un Brexit dur, s'ha acarnissat en el canvi de la divisa contra el bitllet verd, que s'ha desplomat fins a nivells propers als 1,1840 dòlars i fins a gairebé 0,93 euros.
JP Morgan descarta l'error humà entre les causes de l'ensorrament de la divisa. "L'autòpsia postmortem del moviment indica que sí que hi havia un elevat volum en el mercat, la causa cal buscar-la més aviat en un mercat unidireccional on la pressió venedora es va veure exacerbada pel salt en cascada de posicions d'ordres de prou pèrdues i tot per part dels operadors principals del mercat o 'market makers".
Des del banc d'inversió creuen que, en canvi, l'acció del preu és "consistent amb el risc d'un ajust en l'elevada volatilitat de la lliura, que porti els inversors estrangers de llarg termini a començar a repatriar la seva exposició a la lliura, una cosa que no va passar en el període previ al referèndum o immediatament després".
ECONOMIA
Els analistes esperen la creació de 175.000 llocs de treball i una taxa d'atur sense canvis en el 4,9%, després de la creació de 151.000 llocs de treball a l'agost.
L'informe d'ocupació de setembre als EUA serà la principal referència econòmica de la jornada. Els analistes esperen la creació de 172.000-175.000 llocs de treball i una taxa d'atur sense canvis en el 4,9%, després de la creació de 151.000 llocs de treball a l'agost.
"Amb les peticions inicials de subsidis d'atur setmanals en els seus nivells més baixos des de 1973, la possibilitat que l'economia nord-americana hagi generat molts nous llocs de treball al setembre i que baixi la taxa d'atur és elevada", expliquen des de Link Securities.
"De ser així, les expectatives que la Fed apugi els tipus d'interès oficials abans que acabi l'exercici s'elevarien molt, fet que creiem que generaria algunes tensions en els mercats de bons, divises i renda variable, i no només en els nord-americans -els mercats emergents són molt sensibles a aquest tema-", afegeixen aquests experts.
EMPRESES
Deutsche Bank estudia diverses mesures per reforçar el seu capital, entre les quals destaquen ampliar capital per valor de 5.000 milions d'euros o treure a borsa la seva divisió de gestió d'actius, valorada en uns 8.000 milions. Els seus títols pugen un 1%, per sobre de 12 euros (divendres passat va marcar un nou mínim històric en 9,90 euros, encara que va tancar aquest dia en 11,57).
ALTRES MERCATS
Els futurs del petroli West Texas cauen un 0,4%, fins a 50,23 $.
Els bons del Tresor nord-americansa 10 anys cauen 0,07%; la rendibilitat puja fins al 1,747%.
L'euro cau 0,13%, fins a 1,1137 $.