Wall Street augmenta guanys en espera de les grans tecnològiques

Els inversors esperen els resultats de Alphabet, Microsoft, Meta, Amazon i Apple

Per

Bolsamania | 24 oct, 2022

Wall Street augmenta guanys (Dow Jones: +1,3%; S&P 500: +0,9%; Nasdaq: +0,04%) després de tancar la setmana més alcista des del juny, amb pujades mitjanes properes al 5% per als índexs novaiorquesos, a causa de l'esperança que la Fed freni el seu enduriment monetari a partir del desembre; i amb el focus a curt termini en els resultats de les grans tecnològiques nord-americanes.

Aquest dimarts, després del tancament del mercat, Alphabet i Microsoft publicaran les xifres trimestrals, seguides de Meta (dimecres), Apple i Amazon, que les presentaran dijous.

Aquestes cinc companyies suposen al voltant del 25% de la capitalització de l'S&P 500, per la qual cosa la seva influència al mercat és molt considerable.

En altres notícies empresarials destacades, Tesla torna a registrar pressió a la baixa després de retallar el preu dels seus automòbils a la Xina.

A l'agenda econòmica, els indicadors d'activitat PMI de manufactures i serveis als Estats Units s'han situat per sota del que s'esperava, segons les dades avançades de l'octubre publicades per S&P Global.

HA TOCAT SÒL L'S&P 500?

És a prop el sòl de l'S&P 500 i de l'actual mercat baixista? Aquesta és la pregunta que es fan tots els inversors i que intenta contestar Wolf von Rotberg, estrateg de renda variable a J. Safra Sarasin Sustainable AM.

Alguns analistes consideren que ja hem vist el sòl, i que els 3.500 punts de l'S&P 500 són un suport tan rellevant (suposa l'ajust del 50% de tota la pujada des de mínims de la pandèmia fins a màxims històrics de principis d'any i coincideix amb la mitjana mòbil de 200 setmanes), que no els perdrà.

Tot i això, Wolf von Rotberg espera que "les borses segueixin baixant, ja que el context macroeconòmic i de tipus segueix deteriorant-se. El nostre objectiu de final d'any de 3.300 punts per a l'S&P podria ser superat a la baixa. No obstant, 3.000 punts ens sembla un punt d'entrada en què s'hauria de trencar la doble dinàmica desfavorable d'afebliment de les dades macro i augment de la inflació”.

EL REGNE UNIT, LA XINA, EL BCE...

Rishi Sunak s'ha convertit en nou primer ministre del Regne Unit, després que Boris Johnson hagi decidit no tornar a presentar-s'hi i cap altre candidat hagi aconseguit prou avals.

A Àsia, la Borsa de Hong Kong s'ha desplomat després que Xi Jinping hagi estat reelegit per a un tercer mandat com a president de la Xina i hagi reforçat el seu poder de manera molt important, amb una retòrica cada cop més nacionalista. A més, s'ha publicat el PIB xinès, que ha mostrat un creixement del 3,9% al tercer trimestre.

Per la seva banda, els inversors es preparen per a una pujada de tipus de 75 punts bàsics per part del Banc Central Europeu (BCE), encara que l'interès se centra en fins on pujarà el preu dels diners per lluitar contra la inflació, en un entorn que cada cop apunta més a una recessió a la zona euro.

La setmana que ve, el mercat descompta també una pujada de 75 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed), encara que divendres, el The Wall Street Journal va publicar que la Fed s'està plantejant frenar el seu enduriment monetari per comprovar el seu efecte sobre la inflació. Segons el rotatiu, el banc central reduirà el ritme de pujada dels interessos fins a 50 punts bàsics al desembre (la notícia va provocar forts guanys divendres passat a Wall Street).

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones va aconseguir "tancar per sobre de la resistència dels 31.082 punts, cosa que ens confirma l'inici d'un rebot i la formació d'un doble sòl als 28.700 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades, el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 32.381 punts, màxims del buit baixista que va deixar el 13 de setembre i nivells on es troba la mitjana de 200 sessions", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,36% (84,76 dòlars) i el cru Brent cedeix un 0,22% (93,31 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,3% (0,9833 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,22%, després de tocar la setmana passada màxims des del 2008. A més, l'unça d'or cedeix un 0,3% (1.651 dòlars) i el bitcoin es perd un 0,84% (19.326 dòlars).

Últimas noticias