El Nasdaq lidera els guanys a Wall Street per començar la setmana
El selectiu tecnològic s'havia comportat pitjor que el Dow i el S&P durant els últims dies
- El lògic seria desembocar en una fase d'aplanament de borses, afirma Bankinter
- Després de les reunions de bancs centrals, aquesta setmana hi haurà poques referències al mercat
- En castellano: Las FAMAG 'tiran' del Nasdaq que cierra con una subida del 1,4%
Actualitzat : 16:17
Guanys a Wall Street, més importants en el cas de l'índex tecnològic Nasdaq, que havia registrat un comportament més negatiu durant les últimes jornades respecte al Dow Jones i l'S&P 500.
Els inversors descompten el to positiu de les borses asiàtiques i europees després de la clara victòria d'Emmanuel Macron a les eleccions legislatives de França. A més, la Unió Europea i el Regne Unit han arrencat oficialment les negociacions sobre el Brexit, mentre que la primera ministra britànica, Theresa May, viu el seu pitjor moment des que va accedir al càrrec.
Tot i el creixement econòmic a nivell mundial i la menor inflació per la caiguda del petroli, els analistes de Bankinter consideren que "entrarem en una etapa mancada d'estímuls i el lògic seria desembocar en una fase d'aplanament de borses amb els bons aguantant millor".
Pel que fa a la debilitat del sector tecnològic nord-americà, des que el Nasdaq va marcar màxims històrics fa unes jornades, els analistes de Link Securities reconeixen que algunes companyies cotitzen a múltiples "en extrem exigents.”
No obstant això, afegeixen que la majoria d'aquestes empreses cotitzen "amb una lleugera prima respecte al conjunt del mercat, que es justifica pel major creixement estimat dels seus resultats. Per tant, i un cop acabi el procés de presa de beneficis iniciat fa unes sessions, no descartem que els inversors tornin a apostar per aquest tipus de companyies, sobretot els inversors que busquin empreses amb elevats 'creixements' en els seus resultats".
En l'escena econòmica, les referències d’aquesta setmana són bastant limitades, després de les reunions de bancs centrals que van tenir lloc la setmana anterior. Als EUA, destaquen els inventaris setmanals de cru de dimecres que ve i les dades preliminars del sector serveis i manufacturer que es publicaran divendres.
Durant les pròximes jornades, també estan previstes diverses intervencions públiques de membres de la Reserva Federal (Fed). Destaca sobretot la del vicepresident del banc central, Stanley Fischer, prevista per aquest dimarts.
A nivell empresarial, el fabricant d'avions Boeing ha confirmat, durant la celebració del 'Paris Air Xou', que el seu model actualitzat 737 Max 10 rebrà comandes valorats en 30.000 milions de dòlars.
Al mercat de divises, l'euro cau un 0,17%, fins a 1,1179 dòlars. Per la seva banda, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins a 44,90 dòlars i l'unça d'or cau un 0,3%, fins als 1.252 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,147%.