Suaus compres a Wall Street amb un ull sobre la Fed i un altre sobre l'Orient Mitjà

Els inversors descompten que el conflicte no s'estén i que el banc central no apujarà tipus

Per

Bolsamania | 11 oct, 2023

Actualitzat : 16:13

Wall Street cotitza amb suaus compres després dels guanys de dimarts. Els índexs novaiorquesos continuen rebotant malgrat el conflicte a l'Orient Mitjà, ja que la guerra entre Israel i Palestina no està escalant, de moment, a un conflicte regional.

El fet que els Estats Units no estiguin apuntant directament a l'Iran pel seu suport als palestins, així com el focus d'Israel a castigar la franja de Gaza, fa que els analistes no prevegin un augment de la tensió geopolítica. Tot i que la incertesa és elevada i això pot canviar en els propers dies.

LA FED NO PUJARÀ MÉS ELS TIPUS

A més, els inversors estan descomptant els missatges llançats aquesta setmana per la Reserva Federal, que han indicat que no cal elevar més els tipus d'interès, ja que la pujada en els rendiments dels bons està endurint les condicions financeres i 'fent el treball' de l'organisme monetari.

En aquest sentit, el president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, ha comentat aquest dimarts que "la nostra política monetària és prou restrictiva per reduir la inflació al 2%. De fet, no crec que necessitem apujar més els tipus".

Aquests missatges han reduït de manera notable les expectatives del mercat sobre noves alces de tipus el 2023. Tot i que, com diu John Velis, estrateg de BNY Mellon, "la dada d'IPC del setembre que es publicarà aquest dijous serà crucial", per calibrar definitivament si la Fed pot elevar una vegada més el preu dels diners el novembre o el desembre.

Durant aquesta jornada, com a avanç es publicaran l'índex de preus a la producció del setembre, que ha repuntat al 2,2%, enfront del 2% del mes anterior, i les actes de l'última reunió del banc central.

EMPRESES

La petroliera Exxon Mobil avança en la negociació amb Pioneer Natural Resources i podria pagar més de 250 dòlars per acció per comprar la companyia, en una operació que pot pujar a 60.000 milions de dòlars.

D'altra banda, el fabricant de calçat alemany Birkenstock s'estrena a la borsa a un preu de 46 dòlars per acció.

Al capítol de resultats, JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo publicaran les seves xifres aquest divendres.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, cal recordar que l'S&P 500 ha rebotat a les últimes jornades des del suport rellevant de la mitjana de 200 sessions, situat als nivells de 4.200 punts. Els guanys l'han portat fins a la mitjana de 100 sessions, on es troba la resistència a curt termini.

En altres mercats, el petroli avança amb moderació davant de la reunió estratègica de Rússia i Aràbia Saudita. El cru Brent repunta un 0,24% (87,90 dòlars) i el West Texas avança un 0,15% (86,14 dòlars).

Per part seva, l'euro cotitza pla als 1,0601 dòlars; i l'unça d'or puja un 0,3% (1.881 dòlars). A més, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,54% i el bitcoin cedeix un 1,2% (27.058 dòlars).

Últimas noticias