Lleuger rebot a Wall Street després de la caiguda davant una Fed encara més agressiva

El banc central estudia elevar els interessos un 0,75% a la reunió de demà

Per

Bolsamania | 14 jun, 2022

Actualitzat : 16:09

Wall Street obre aquest dimarts amb un suau rebot i molta volatilitat després de l'última caiguda registrada pels índexs novaiorquesos, ja que els inversors estan descomptant una Reserva Federal (Fed) encara més agressiva per lluitar contra l'elevada inflació que s'ha instal·lat a l'economia nord-americana.

La Fed podria pujar demà un 0,75% els tipus d'interès, segons han comentat diversos bancs d'inversió importants, com Barclays, JP Morgan i Goldman Sachs.

Els experts de Barclays han comentat que “les consideracions de gestió de riscos exigeixen una acció agressiva per reforçar la credibilitat de la Fed en la lluita contra la inflació”.

Des de Goldman Sachs, també han elevat la previsió de pujada fins al 0,75% després que els rumors sobre un canvi cap a una postura més agressiva s'hagin filtrat al conjunt del mercat a través d'un article a The Wall Street Journal. A més, anticipen una altra pujada del 0,75% a la següent reunió de finals de juliol.

Per part seva, JP Morgan ha afirmat que "la sorpresa ara seria que la Fed pugés els tipus en un 1%", ja que donen per fet que la pujada serà del 0,75%. Després de la publicació d'aquests comentaris, els futurs sobre els fons federals de CME Group atorguen un 97% de probabilitats que es produeixi una pujada de 75 punts bàsics aquest dimecres.

Per tant, la reunió de la Fed s'ha convertit en una autèntica prova de foc per al mercat i determinarà el rumb de les borses durant les properes sessions.

ELS PREUS DE PRODUCCIÓ SEGUEIXEN ELEVATS

Aquest dimarts, s'ha publicat l'Índex de Preus de Producció, que va pujar un 0,8% al maig, en línia amb allò que s'esperava. En taxa interanual, els preus de producció industrial es van alentir lleugerament fins al 10,8%, des del 10,9% del mes d'abril i gairebé en línia amb allò anticipat pel consens (10,9%).

Quant a la taxa subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments no elaborats, es va situar al 8,3% interanual, per sota del 8,8% del mes anterior i inferior a la xifra del consens (8,6%).

Aquestes dades, segons els experts d'Oxford Economics, "confirmen que les pressions inflacionistes continuen augmentant tant al sector de béns com al de serveis, pressionant la Fed perquè actuï amb decisió per restaurar l'estabilitat de preus".

"No obstant", afegeixen, "el conjunt d'eines contundents de la Fed no farà gaire alleujar les interrupcions del costat de l'oferta, que segueixen vigents per la guerra en curs a Ucraïna i les mesures de distanciament social reimposades a la Xina".

GRAN DEBILITAT PER ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, "el Nasdaq va perdre aquest dilluns els mínims anuals que presentava als 11.492 punts", destaca César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El seu aspecte tècnic avui dia és molt dolent. L'índex s'ha deixat una illa baixista després d'acostar-se als 13.000 punts, i a això cal sumar una finestra baixista després dels dos buits que va deixar divendres i dilluns.

El més normal és que puguem veure un atac al suport dels 11.000 punts. Compte al nivell dels 10.769 punts, ja que el seu abandonament suposaria un nou revés en el seu aspecte tècnic a mitjà i llarg termini.

Podríem veure-hi un rebot? La resposta és sí, però el seu aspecte tècnic està molt condicionat a la baixa i per veure una figura de fortalesa hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 13.000 punts, cosa que avui sembla molt complicada”, argumenta aquest expert.

BLACKROCK RECOMANA NO COMPRAR A LES CAIGUDES

BlackRock, el gestor d'actius més gran a nivell mundial, no creu que les caigudes que estan experimentant les borses constitueixin una bona oportunitat per comprar. Els índexs nord-americans estan patint les pèrdues més grans des de començament d'any des d'almenys la dècada de 1960.

"Això ha fet que sorgeixin veus que conviden a comprar a l'actual fase baixista. Però, de moment, nosaltres no ho farem", assenyala la gestora nord-americana en un informe publicat aquest dimarts.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, les accions d'Oracle es disparen en preobertura després que el fabricant de programari empresarial hagi superat les previsions del consens amb els resultats.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas puja un 0,8% (121,88 dòlars) i el Brent avança un 0,9% (123,29 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,6% (1,0471 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,2% (1.829 dòlars); i el bitcoin perd un 2,8% i estén la seva gran correcció (22.553 dòlars).

Últimas noticias