Les vendes s'imposen a Wall Street després de la destitució fulminant de Rex Tillerson

El sector tecnològic lidera les caigudes malgrat el seu millor comportament anual

Per

Bolsamania | 13 mar, 2018

Actualitzat : 18:17

Wall Street es capgira i cotitza en negatiu. Al contrari que durantles últimes jornades, el sector tecnològic lidera les caigudes, ja que el Nasdaq perd un 0,8%, mentre el Dow Jones i l'S&P 500 cedeixen un 0,3%. Tot això en una jornada marcada per les dades d'inflació, la destitució de Rex Tillerson com a Secretari d'Estat i el bloqueig a la compra de Broadcom.

Malgrat les caigudes d'avui, aquest any el Nasdaq 100 es revalora un 10,8%, mentre el Dow Jones avança tan sols un 1,6% i l'S&P 500 un 3,8%.

En qualsevol cas, l'atenció se centra en la destitució fulminant del secretari d'Estat, Rex Tillerson, que ha estat reemplaçat ràpidament pel fins ara director de la CIA, Mike Pompeo. El 'moderat' Tillerson, expresident de la petroliera Exxon Mobil, dona pas a Pompeo, considerat molt més 'radical' i el pensament del qual és més similar al de Trump.

BLOQUEJA L'OPA SOBRE QUALCOMM

A més, l'Administració Trump ha decidit bloquejar l'oferta de compra que ha llançat Broadcom (+3%), amb base a Singapur, sobre Qualcomm, les accions de la qual cauen un 4%. En un altre exemple del proteccionisme econòmic que defensa el president dels EUA, l'operació ha estat bloquejada per raons de "seguretat nacional".

El Comitè per a les Inversions Estrangeres (CFIUS, per les sigles en anglès) ha assenyalat que Broadcom podria retallar la despesa de Qualcomm en recerca i desenvolupament, per la seva reputació d'empresa que aposta per retallar despeses, cosa que afectarà Qualcomm (i els EUA ) en la seva competència amb altres rivals en el desenvolupament de la propera generació de xips.

De fons, el recel de les autoritats nord-americanes sobre les pràctiques comercials de la Xina pel que fa als drets de propietat intel·lectual poden provocar un conflicte comercial de gran calat entre les dues nacions. "Mentre que els Estats Units segueix sent el dominador, la Xina probablement competiria sòlidament per omplir qualsevol buit deixat per Qualcomm com a resultat d'aquesta adquisició hostil", va afirmar el CFIUS.

DADES D’INFLACIÓ

L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) nord-americà va pujar un 0,2% al febrer, després de registrar una pujada del 0,5% durant el primer mes de l'any. La taxa interanual ha repuntat una dècima, fins al 2,2%, en línia amb el que s'esperava.

La inflació subjacent, que no inclou els aliments i l'energia, va repuntar també un 0,2%, encara que en taxa interanual es va mantenir a l'1,8%. Aquestes dades no alteren la previsió del mercat que la Reserva Federal (Fed) pujarà els tipus d'interès en la reunió de la setmana que ve.

El dubte del mercat és si el banc central elevarà la seva expectativa de pujada dels interessos fins a quatre vegades el 2018 davant la previsió actual de tres vegades pel fet que el creixement econòmic s'accelerarà a causa de la reforma fiscal i la major despesa pública aprovat recentment.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,04%, fins als 1,2332 dòlars (màxim anual als 1,2536 dòlars). Segons els analistes tècnics de 'Bolsamanía', el màxim anual "pot acabar convertint-se en una important zona de resistència en el mitjà termini".

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,23%, fins als 61,50 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,08%, fins als 65 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,18%, fins als 1.318 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars). Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,883% (màxim anual al 2,956%).

Últimas noticias