Wall Street anticipa pèrdues moderades en una setmana plena de referències
Els inversors esperen la temporada de resultats i noves dades econòmiques
- En castellano: Wall Street cede posiciones al inicio de una semana con muchas referencias económicas
Wall Street anticipa pèrdues moderades per començar una setmana marcada per diverses referències interessants. Aquest dimecres, comença la temporada de resultats als EUA amb els comptes dels grans bancs nord-americans. A més, aquest mateix dia els inversors coneixeran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal i les dades d'inflació dels Estats Units.
D'altra banda, el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional celebren les seves trobades anuals i emetran les seves previsions econòmiques durant els propers dies.
Tot això després d'una setmana que va ser lleugerament alcista per a la renda variable nord-americana, que va descomptar aquest divendres unes dades d'ocupació pitjors del que s'esperava, però que segons els analistes no alteraran els plans de la Reserva Federal (Fed) d'iniciar el tapering durant la seva pròxima reunió de principis de novembre.
Recordem que, durant les últimes setmanes, la pujada en els rendiments del deute públic nord-americà per la previsió del tapering ha llastat la valoració de les accions tecnològiques, tal com va succeir durant els mesos de març i abril.
Així, mentre la pandèmia de la Covid-19 sembla controlada, amb l'impacte de la variant delta cada vegada més reduït, els inversors estan ara més preocupats per la inflació i l'escalada dels preus de l'energia, que amenacen de provocar una crisi global i crear un entorn d'estagflació, amb alta inflació i baix creixement.
Recordem que l'IPC nord-americà es publicarà dimecres i serà important per a l'evolució dels mercats.
En qualsevol cas, les borses mundials es troben a prop de màxims històrics tot i la correcció en curs, que no és més que una caiguda normal després dels forts guanys acumulats l'any (l'S&P 500 cau poc més del 3% des el seu màxim històric de principis de setembre). Així les coses, convé analitzar el comportament dels mercats a mitjà i llarg termini, ja que una visió a curt termini sovint impedeix veure la realitat de les borses en el seu conjunt.
A l'escena geopolítica, augmenta la tensió sobre Taiwan, la petita illa que planta cara a el règim comunista de la Xina. Pequín aspira a controlar aquest territori 'rebel' en considerar part de la seva sobirania, mentre els EUA dona suport al govern taiwanès. Segons alguns analistes, aquest assumpte té les característiques per provocar un conflicte a escala internacional.
Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 aconsegueix rebotar-se, però José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que "si el rebot no va més enllà de la zona dels 14.860 punts aproximadament, es pot dir que estem davant d'un simple retrocés temporal per després agafar embranzida a la baixa". L'índex tecnològic es troba just per sota d'aquest nivell de preus.
En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 1,82%, fins als 80,81 dòlars; mentre l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1573 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,612%; i l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.757 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 1,5%, fins als 56.247 dòlars.