Guanys suaus en Wall Street en un mercat confús

A la preocupació pel petroli s'uneix l'erràtic comportament del Nasdaq

Per

Bolsamania | 22 jun, 2017

Actualitzat : 18:32

Guanys molt moderats en Wall Street, en un moment de mercat especialment confús per als operadors. A la preocupació per la caiguda en el preu del petroli s'uneix l’erràtic comportament del sector tecnològic, que es comporta de manera divergent a la resta del mercat des de fa un parell de setmanes.

Els analistes de Barclays han retallat aquest dijous la seva previsió per al preu del petroli Brent el 2017 fins als 52 dòlars des dels $57. Per 2018, la retallada ha estat fins als $57 des dels $ 67. El cru Brent rebota un 1,7%, fins als 45,60 dòlars, després de marcar mínims anuals en nivells de 44 dòlars. El West Texas puja un 1,4%, fins als $43,13.

"Tot i que la forta caiguda d'inventaris prevista per al segon semestre pot donar suport a un ral·li de curt termini, la previsió per 2018 s'ha deteriorat a causa de la continua fortalesa del subministrament als EUA i a la previsió que l'OPEP retiri les seves actuals retallades", compromesos fins al març de 2018, afirmen des del banc britànic.

Aquests experts han retallat, a més, la seva visió sobre el sector petrolier fins a 'negativa' de 'neutral', a causa que la visió fonamental sobre aquestes companyies s'ha deteriorat. Les petrolieres tindran problemes per mostrar un creixement a mig i llarg termini si els preus del cru es mantenen dins dels seus revisades estimacions.

Tècnicament, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', afirma que el cru Brent "ha perforat clarament a la baixa la base del canal alcista pel qual s’estava desplaçant des d'abril de 2016". I afegeix que "si ens creiem la perforació del canal alcista, cal apostar, amb els seus forts rebots contra tendència, per importants caigudes de cara als propers mesos que el portin fins i tot per sota dels 40 dòlars/barril".

"La debilitat del petroli té àmplies ramificacions. El cru és un missatger que ens està advertint que la deflació és un risc", alerten els experts de Stifel Nicolaus, segons recull 'MarketWatch'. En la seva opinió, si els bancs centrals no encerten en les seves previsions de creixement global, l’'or negre' pot tornar a caure fins als 35 dòlars.

Sobre el divergent comportament del sector tecnològic, que durant les últimes setmanes cau quan puja la resta del mercat i viceversa, David Pina, analista col·laborador d’ActivTrades, explica que el Nasdaq 100 ha arribat a pujar un 21% el 2017 i durant les últimes sessions va arribar a corregir gairebé un 4% des dels seus màxims històrics.

"El grup que forma les 'FAANG' (Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google) pondera gairebé el 30% al Nasdaq 100 i acapara el 75% de les caigudes des de la zona de records. La caiguda del Nasdaq 100 va ser cridanera , però en un entorn d'alta rendibilitat se solen donar aquestes correccions i no haurien de sorprendre'ns. Amazon, Facebook, Apple i Google pugen un 30% de mitjana durant el primer semestre, una revaloració superior a la del seu propi índex de referència", afirma aquest expert.

Una altra empresa tecnològica important, Oracle, registra guanys del 10% després de superar ahir a la nit les previsions del consens amb els seus resultats trimestrals.

A més, Qatar Airways, màxim accionista de l'aerolínia IAG, ha comunicat a American Airlines que té com a objectiu comprar el 10% del seu capital. Les accions d'American Airlines pugen un 5% després de la notícia.

En l'actualitat econòmica, s'han publicat les dades d'atur setmanal. Les peticions inicials d'atur han pujat fins 241.000 des de 237.000, gairebé en línia amb el que s'esperava; i les peticions contínues s'han mantingut per sota dels 2 milions. Segons Barclays, aquestes dades indiquen la bona salut del mercat laboral nord-americà.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,04%, fins als 1,1162 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,5%, fins als 1.252 dòlars, mentre que al mercat de deute la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau un 2,149%.

Últimas noticias