Wall Street marca nous rècords després dels resultats de Bank of America i Wells Fargo
JP Morgan Chase i Citi van caure aquest dijous malgrat superar previsions amb els seus comptes
- El mercat es troba molt pendent de les dades d'inflació del mes de setembre
- El preu del petroli torna a repuntar amb força i el West Texas deixa enrere els 50 dòlars
- En castellano: El Nasdaq marca un nuevo récord tras los resultados de Bank of America y Wells Fargo
Actualitzat : 17:14
Compres moderades en Wall Street, que va tancar aquest dijous amb caigudes moderades (Dow Jones: -0,14%; Nasdaq: -0,18%; S&P 500: -0,18%) després del mal rebuda que van tenir els resultats dels bancs Citi i JP Morgan Chase. No obstant això, les pujades d'aquest divendres permeten a l'S&P 500 i el Nasdaq marcar nous rècords per sobre de 2.553 i 6.607 punts, respectivament.
El comportament negatiu dels dos bancs esmentats es deu, segons Link Securities, a "la forta revaloració que han registrat des de la tardor de l'any passat. Així, el sector financer va ser un dels que pitjor comportament va registrar a Wall Street".
Aquest divendres, ha estat el torn d'altres dues importants entitats, com Bank of America Merrill Lynch i Wells Fargo. En el cas de Bank of America, les seves accions cotitzen planes després d'augmentar el seu benefici un 13% i superar les previsions del consens. Per la seva banda, els títols de Wells Fargo cauen un 2% després de guanyar un 20% menys en el tercer trimestre.
POLÍTICA MONETÀRIA I INFLACIÓ
En matèria de política monetària, després de la publicació aquest dimecres de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed), els inversors segueixen donant per descomptat que hi haurà una nova pujada dels tipus d'interès al mes de desembre. En aquests moments, el mercat atorga un 87% de possibilitats a un augment de 25 punts bàsics en els interessos, fins a la forquilla 1,25%/1,50%.
Barclays destaca que el banc central va anticipar que l'impacte econòmic dels huracans causat al mes de setembre serà contrarestat a partir del quart trimestre amb les activitats de reconstrucció. El FOMC (comitè executiu que decideix la política monetària de la Fed) anticipa que la inflació tornarà gradualment cap al seu objectiu del 2%, cosa que reforça la seva convicció de seguir augmentant el preu del diner també de manera gradual, expliquen des de Barclays.
En aquest sentit, els inversors estaran especialment atents a les dades d'inflació que es publiquen aquest divendres als EUA corresponents al mes de setembre. La previsió del consens és que la inflació pugi un 0,6%, cosa que impulsarà l'IPC interanual fins al 2,3%. Excloent-ne l'energia i els aliments, la inflació subjacent repuntarà un 0,2%, fins a l’1,8% interanual, a prop de l'objectiu del 2% establert per la Fed.
A més de les dades d'inflació, es publicaran altres dades rellevants, com les vendes al detall de setembre i la confiança del consumidor preliminar d'octubre. Els dos són indicadors clau per analitzar l'evolució del consum privat als EUA, que suposa dues terceres parts del PIB nord-americà.
MISSATGES DE FISCHER A TRUMP
D'altra banda, el mercat es troba a l'espera que Donald Trump anunciï pròximament qui és el seu elegit per ser pròxim president de la Fed en substitució de Yellen. Els noms que més opcions tenen per al lloc són Kevin Warsh, exgovernador del banc central i exassessor de George Bush, Jerome Powell, actual governador de la Fed, i Gary Cohn, el màxim assessor econòmic del president i expresident del 'totpoderós' Goldman Sachs.
En aquest sentit, el vicepresident sortint de la Fed, Stanley Fischer, ha llançat diversos missatges a Trump durant la seva última intervenció pública com a membre de l'organisme. Fischer ha dit que Yellen hauria de ser reelegida per un segon mandat i que seria "un gran error" reduir la regulació del sector financer, tal com vol l'actual president i els seus assessors (raó principal per no reelegir Yellen, que defensa la mateixa tesi que Fischer).
Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas repunta un 2%, fins a 51,60 dòlars, mentre el cru Brent avança un 2,2%, fins a 57,50 dòlars, després que la Xina hagi importat més cru del que s'esperava al setembre i de les recents amenaces de Donald Trump a les exportacions de petroli iranians. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.296 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,03%, fins a 1,1826 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,32%.