Wall Street cau més del 4%: Trump anticipa "dues setmanes molt doloroses"
El president dels EUA recomana als seus ciutadans que es preparin per al pitjor
Actualitzat : 09:49
Wall Street registra fortes caigudes del 4% després de tancar el primer trimestre més baixista a la història de la Borsa de Nova York per la crisi del coronavirus, amb pèrdues del 23% al Dow Jones des que va començar l'any i de gairebé el 26% des del seu màxim històric de mitjan febrer.
Noticia relacionada
Más caídas del Ibex en abril tras cerrar el trimestre como el peor índice europeoJa ho va dir Trump la nit de dimarts: els EUA han de preparar-se per a "dues setmanes molt, molt doloroses", precisament les que queden fins que el nombre d'afectats pel brot arribi al seu pic més alt, segons les estimacions del país. Aquestes projeccions passen per anticipar entre 100.000 i 240.000 morts a causa del virus.
Una de les claus del dia és l'informe ADP d'ocupació que precedeix sempre al publicat els divendres una vegada al mes. A més, el PMI manufacturer de març també serà publicat aquest dimecres.
El CEO de DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, no veu esperances de millora a l'abril, i creu que les borses cauran fins i tot per sota dels mínims marcats al març. "El mercat ha rebotat amb certa força cap a una zona de resistència... per després acabar caient encara més que el mes anterior", augura.
A l'altre costat del Pacífic el roig s'ha imposat també amb ferocitat a l'Àsia. Les mateixes caigudes s'estan imposant al Vell Continent, especialment a l'Ibex, que ve de tancar març com el pitjor índex d'Europa.
Pel que fa als altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins a 20,43 dòlars, després de marcar mínims dels últims 18 anys aquest dilluns. L'or negre ha tancat el trimestre més baixista de la seva història amb un històric enfonsament del 66%.
A més, l'euro es devalua un 0,9% i es canvia a 1,0925 dòlars i la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,6%. Per part seva, l'índex VIX de volatilitat puja un 10%, fins a 59 punts, després de marcar fa poques sessions un nou màxim històric a 85,47 punts.
I per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va perdre a mitjan març la mitjana mòbil simple setmanal de 200 sessions i posteriorment ha rebotat fins a aquest nivell. "Tenim al principal índex del món a nivells potencials de resistència: els 2.645-2.650 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"El perill del moment actual és que el rebot formi part d'un 'pull back' cap a la nova zona de resistència (abans suport) per prendre embranzida de nou a la baixa amb un primer objectiu de caiguda en els mínims anuals (2.191); i molt de compte amb perforar-los, perquè llavors assistiríem a una nova sotragada baixista", afegeix aquest expert.