Wall Street amplia els guanys després de l'informe d'ocupació d'octubre

Els índexs novaiorquesos van en camí de finalitzar una setmana de forts guanys

Per

Bolsamania | 03 nov, 2023

Wall Street cotitza amb guanys aquest divendres després de les fortes compres de dijous, que van portar l'S&P 500 a registrar el millor dia des de l'abril i a situar-se per sobre de la mitjana mòbil de 200 sessions. Durant aquesta jornada, els inversors descompten negativament els resultats d'Apple i avaluen la publicació de l'informe d'ocupació de l'octubre.

En el còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana de sòlids guanys del 4,4% per al Dow Jones, del 4,9% per a l'S&P 500 i del 5,2% en el cas del Nasdaq.

"No hi ha un sol desencadenant darrere del repunt, però l'última debilitat de les accions s'hauria de tractar com una correcció i no com el començament d'un mercat baixista. Per tant, les condicions de sobrevenda, sumades a l'alleujament de la Reserva Federal són suficients per a un rebot, que va ser generalitzat i en què van destacar els sectors immobiliari, de consum discrecional i financer", analitzen a Danske Bank.

Per als estrategs de Bankinter, "el mercat per fi s'estabilitza, tant a les borses com als bons, gràcies a una moderació de la inflació, a bancs centrals menys agressius, a la no escalada del conflicte a Israel i a uns resultats corporatius del tercer trimestre el saldo del qual ha començat a millorar".

L'ENFOCAMENT SOBRE L'OCUPACIÓ

Després de la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed), l'altra referència destacada per al mercat és l'informe d'ocupació, que s'ha conegut aquest divendres, especialment rellevant després que el president de la Fed, Jerome Powell, indiqués que necessita un mercat laboral més suau per tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

Durant el mes d'octubre, l'economia del país va crear 150.000 llocs de treball, una dada que s'ha situat per sota de la previsió de consens, que n'anticipava 180.000, i suposa una desacceleració des dels 297.000 de setembre, (revisats a la baixa des dels 336.000).

Els analistes d'Oxford Economics destaquen que "l'informe d'ocupació d'octubre proporciona evidència abundant que les condicions del mercat laboral s'estan suavitzant i permetrà a la Reserva Federal mantenir la política en suspens mentre monitoritza el seu progrés cap al retorn de la inflació al 2%".

"El creixement de la nòmina va ser més feble del que s'esperava, l'ocupació a l'enquesta de llars va disminuir, la taxa d'atur va augmentar i el creixement dels ingressos mitjana per hora es va continuar moderant", afegeixen, encara que adverteixen que "els augments salarials anuals segons la majoria de mesures hauran de convergir al voltant del 3,5% per ser coherents amb l'objectiu d'inflació del 2% de la Reserva Federal”.

L'agenda econòmica també inclou la publicació del PMI i l'ISM serveis, per als quals s'espera que es mantinguin en línia amb les xifres del setembre.

LA XINA PRESSIONA APPLE

Apple va donar a conèixer els resultats aquest dijous després del tancament del mercat. La companyia de la poma ha guanyat menys l'any, i també ha reduït els ingressos, alhora que creixen les pressions que arriben des de la Xina.

Això ha provocat que els seus títols caiguin més d'un 2% a la sessió, malgrat que durant l'últim trimestre ha aconseguit un benefici de 22.956 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 10,8% des dels 20.721 milions aconseguits al mateix període de l'any.

"Es tracta d'un alentiment sense precedents per a l'empresa més gran del món, i els inversors d'Apple no estan acostumats als alentiments. Es produeix mentre l'empresa assisteix a un fort descens de les vendes de Mac, un 34%, mentre la demanda a la Xina continua sent fluixa", assenyala Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,85% (81,75 dòlars) i el Brent cedeix un 0,82% (86,09 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,87% (1,0712 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,50% (2.003 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,502% i el bitcoin perd un 1,54% (34.398 dòlars).

Últimas noticias