Volatilitat en el petroli pel renovat temor d'una aturada econòmica

La previsió de menor demanda de la Xina i més producció de l'OPEP+ llasta el cru

Per

Bolsamania | 04 set, 2024

Actualitzat : 17:59

El petroli estén la seva correcció aquest dimecres pel renovat temor d'una aturada econòmica global. La previsió de menor demanda de la Xina i més producció de l'OPEP+ llasta el cru Brent que ha caigut un 0,65% i ha perdut els 74 dòlars (73,27).

El preu de l''or negre' s'està veient frenat per diversos factors. D'una banda, les febles dades d'activitat manufacturera publicades a la Xina durant el cap de setmana han fet que els experts de Goldman Sachs anticipin una "forta desacceleració" a la demanda de petroli per part del gegant asiàtic.

Aquests analistes també van citar el canvi de model energètic per part de la Xina, que ara està començant a consumir més gas natural i menys petroli, a causa en part també del creixent ús del vehicle elèctric per part de la població.

A la previsió de menor demanda per part de la Xina es va sumar també aquest dimarts la debilitat mostrada pel sector manufacturer nord-americà, que anticipa una activitat econòmica global menor.

MAJOR PRODUCCIÓ DE L'OPEP+

D'altra banda, el preu del cru està descomptant la previsió que l'OPEP+ pugui augmentar la seva producció a partir de l'octubre en uns 180.000 barrils diaris, dins un pla per reduir les retallades aplicades als darrers trimestres per sostenir els preus.

A més, les darreres informacions indiquen que Líbia podria restablir a curt termini la seva producció total (1,2 milions de barrils diaris), que s'ha vist afectada per una crisi al voltant del governador del banc central del país, que ha provocat un enfrontament entre les diferents faccions que controlen el poder a la nació africana.

Últimas noticias