Vendes moderades a Wall Street pels dubtes sobre les retallades de tipus

La dada d'inflació del desembre, que es coneixerà dijous, serà clau per al mercat

Per

Bolsamania | 09 gen, 2024

Actualitzat : 16:00

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimarts després de les compres destacades de dilluns, liderades pels valors tecnològics, gràcies a l'impuls de companyies com Nvidia.

Aquest rebot també es va veure afavorit per la forta caiguda dels preus del cru “en ser aquest fet molt ben rebut pels mercats de bons i la reacció dels valors/sectors més sensibles als tipus a llarg termini, com va ser el cas dels valors del sector tecnològic, dels de consum discrecional i dels dels serveis de comunicacions, sectors tots ells que havien estat durament castigats la setmana passada, llastats per les preses de beneficis provocades pel repunt dels tipus a llarg termini", expliquen a Link Securities.

Per a Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, aquest optimisme es podria atribuir a un parell de factors. Primer, que els polítics nord-americans van acordar un acord de despesa per al 2024, un pas clau per evitar un tancament del govern, "cosa que va ajudar que el rendiment del bo nord-americà a 10 anys tornés a acostar-se al 4%".

D'altra banda, afegeix, que "l'expectativa d'un informe de l'IPC prou suau dels EUA aquest dijous i la caiguda persistent dels preus del petroli cru continuen calmant els nervis dels inversors sobre el futur de la inflació, malgrat els creixents costos de transport, a causa de les tensions al mar Roig".

INCERTESA SOBRE LES RETALLADES

El sentiment del mercat, no obstant, segueix marcat per la incertesa i els dubtes sobre quan arribaran les tan esperades retallades de tipus per part de la Reserva Federal (Fed).

En aquest sentit, la governadora del banc central, Michelle Bowman, creu que és probable que les pujades hagin acabat, tot i que ha remarcat que encara "no està preparada" per començar a parlar de retallades.

"Al meu entendre, encara no estem en aquest punt. I continuen existint importants riscos d'inflació a l'alça", ha dit.

En aquest sentit, la dada d'inflació que es coneixerà aquest dijous serà clau per determinar el rumb de la política montèria de la Fed. El consens espera un repunt testimonial fins al 3,2% des del 3,1% del mes anterior. En el cas de la taxa subjacent, es preveu que es continuï moderant i se situï al 3,8% enfront del 4% del novembre.

Així mateix, els inversors també estaran molt atents a l'inici de la temporada de resultats empresarials amb la publicació dels comptes dels grans bancs com Citigroup, JP Morgan Chase, Bank of America o BlackRock.

"Caldrà estar molt atents no només a les dades trimestrals que donin a conèixer aquestes companyies sinó, sobretot, a allò que diguin els seus gestors sobre com veuen l'escenari econòmic a què s'enfronten les seves empreses, així com sobre com esperen que es comportin els seus negocis. Una bona temporada de resultats trimestrals podria ser el catalitzador que necessiten els mercats de valors per recuperar el bon to dels últims mesos del passat exercici”, analitzen des de Link Securities.

Els experts de Bankinter, per part seva, esperen que els resultats "siguin fluixos per l'efecte comparatiu advers amb els resultats de l'any anterior".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Boeing segueix sent notícia després que companyies com United Airlines o Alaska Airlines hagin trobat cargols solts als taps de les portes de diverses aeronaus 737 Max 9 durant les inspeccions que s'estan realitzant després de l'incident de dissabte passat quan un avió va perdre part del fusellatge en ple vol.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,38% (71,75 dòlars) i el Brent avança un 1,45% (77,21 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,094 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,37% (2.041 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,042% i el bitcoin de dispara i supera els 46.000 dòlars.

Últimas noticias