Vendes moderades a Wall Street després d'una allau de resultats empresarials

El rendiment dels bons també torna a centrar l'atenció del mercat

Per

Bolsamania | 23 oct, 2024

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimecres després del signe mixt de dimarts, en un mercat que centra la seva atenció en els resultats empresarials i en la rendibilitat dels bons, que cotitzen a l'alça i mantenen sota pressió les accions pel refredament de les expectatives de baixades de tipus per part de la Reserva Federal (Fed).

Els estrategs destaquen que darrere d'aquest moviment alcista de les rendibilitats hi ha la solidesa econòmica dels EUA i les preocupacions sobre el dèficit, sobretot davant de la proximitat de les eleccions presidencials nord-americanes.

ALLAU DE RESULTATS

Al capítol empresarial, Starbucks cau més d'un 2% després de decebre amb les vendes i retirar les previsions per al seu any fiscal 2025.

Pel que fa a més resultats, en destaquen Coca-Cola, que ha batut previsions, i Boeing, que cau un 2% després de perdre 6.170 milions durant el trimestre, encara que la gran protagonista després del tancament serà Tesla.

D'altra banda, més enllà dels resultats, McDonald's perd més d'un 6% a la sessió després d'un brot d'E. coli relacionat amb les hamburgueses Quart de lliura de la cadena de menjar ràpid.

Qualcomm també cedeix posicions per les informacions que indiquen que el dissenyador britànic de xips Arm busca eliminar una llicència clau per a la companyia nord-americana.

PREVISIONS PER A TESLA

Segons els experts, després de la decepció del robotaxi, ara la companyia ha de reafirmar el negoci principal de venda de cotxes. "Les expectatives són moderades, ja que molts preveuen una possible disminució dels marges de benefici a causa de l'augment dels incentius destinats a impulsar les vendes de vehicles elèctrics", afirma Sam North, analista de mercat d'eToro.

Per això creu que aquest informe trimestral serà crucial i "el mercat d'opcions reflecteix aquesta incertesa, fixant el preu en un moviment del 7,4% en qualsevol direcció. Mentre Tesla s'enfronta a aquest moment de compte, totes les mirades estaran posades en si pot recuperar el seu equilibri i tranquil·litzar els inversors sobre el camí que cal seguir”.

"En definitiva, la clau són les xifres empresarials que es vagin publicant. Davant d'un entorn de cautela (conflicte Orient Mitjà i eleccions nord-americanes), si el front corporatiu ho permet, el mercat hauria d'aprofitar per repuntar una mica, després de dues sessions consecutives a la baixa", analitzen a Bankinter.

LLIBRE BEIGE DE LA FED

L'agenda macro també comptarà amb referències destacades, ja que aquest dimecres es publicarà el Llibre Beix de la Fed, clau per entendre les condicions econòmiques actuals a cadascun dels 12 districtes del banc central.

Dijous es donaran a conèixer els PMI manufacturers i serveis d'octubre, i les dades d'atur setmanal; mentre que divendres el focus estarà posat sobre la lectura final de l'índex de confiança de la Universitat de Michigan, que també recull el sentiment econòmic de les llars davant de les eleccions presidencials dels Estats Units.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,23% (70,83 dòlars) i el Brent cau un 1,20% (75,15 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,16% (1,0778 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,26% (2.753 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es revalora al 4,242% i el bitcoin perd un 1,47% (66.316 dòlars).

Últimas noticias