Vendes destacades a Wall Street mentre els inversors miren cap als bons i la Xina

La pujada en el rendiment del deute pot afectar el sector tecnològic

Per

Bolsamania | 28 set, 2021

Wall Street estén les sevescaigudes i ja són a prop del 2% després que els inversors s'hagin refugiat en els bons del Tresor mentre fugen de la tecnologia després d'haver descomptat el començament del tapering de la Reserva Federal (Fed) al mes de novembre, tal com va anticipar el banc central fa una setmana.

Recordem que la tecnologia va ser el sector més afectat per la pujada de les rendibilitats del deute públic que es va produir als mesos de març i abril, de manera que aquest factor pot suposar un llast per al sector a curt termini.

En aquest sentit, el Nasdaq es deixa més d'un 2% i els inversors poden tornar a rotar les seves posicions cap a valors més associats al cicle econòmic, a causa que la pandèmia de la Covid-19 cada vegada sembla més controlada, tant als EUA com a Europa. De fet, alguns dels valors amb major capitalització dins del sector tecnològic, Amazon, Facebook i Microsoft, cauen un 2%, mentre que Alphabet (matriu de Google) agreuja la seva situació i es deixa gairebé un 4%, mentre que Apple s'estabilitza a l'1% de pèrdues.

LA XINA TAMBÉ PREOCUPA

A l'actualitat de la jornada, les menors previsions de creixement per a la Xina per la crisi energètica que està assotant el gegant asiàtic és un altre factor negatiu per al sentiment dels inversors, que llasta també les borses europees.

Goldman Sachs ha reduït dimarts les seves expectatives de creixement del PIB de la Xina al 7,8%, enfront del 8,2% previst anteriorment , ja que la segona economia del món s'enfronta a "un altre xoc de creixement" en forma de restriccions al consum d'energia. Nomura també espera que el PIB de la Xina creixi un 7,7% aquest any, davant una previsió anterior del 8,2%.

A més, els inversors segueixen pendents de les negociacions pressupostàries a Washington per arribar a un acord sobre el programa d'infraestructures de l'Administració Biden i el finançament del govern federal.

En aquest sentit, Janet Yellen, secretària del Tresor, s'ha dirigit per carta a Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra dels Representants, per instar-la a aprovar l'augment del sostre del deute abans del 18 d'octubre, ja que l'entitat que dirigeix "esgotarà les seves mesures extraordinàries" en aquesta data si el Congrés no ha actuat.

POWELL I LA INFLACIÓ "TRANSITÒRIA"

Per la seva banda, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, compareix davant el Comitè Bancari del Senat per explicar la marxa de l'economia. El seu discurs ja s'ha publicat i el banquer central ha comentat que la inflació "és elevada i probablement ho seguirà sent durant els propers mesos abans de moderar-se".

Tot i això, ha reconegut que "a mesura que continuï la reobertura, els colls d'ampolla, les dificultats de contractació i altres limitacions podrien tornar a ser grans i més duradors del previst, la qual cosa presenta riscos a l'alça per a la inflació".

Un altre assumpte d'interès ha estat la renúncia de dos presidents regionals de la Fed (Robert Kaplan i Eric Rosengren), que s'han vist embolicats en una gran polèmica per haver realitzat 'trading' amb accions d'empreses nord-americanes abans de les decisions sobre política monetària del banc central.

D'altra banda, els EUA i la Unió Europea celebren una trobada d'alt nivell sobre comerç i tecnologia (Trade and Technology Council) per intentar arribar amb acords sobre aquests assumptes i plantar cara al creixent poder de la Xina.

A nivell econòmic, la dada més rellevant es coneixerà divendres, quan es publicarà la inflació PCE, la mesura preferida de la Fed per analitzar el comportament dels preus.

A l'escena empresarial, Ford ha anunciat un acord amb l'empresa sud-coreana SK Innovation per construir 2 fàbriques de bateries als EUA i un campus de recerca, amb una inversió d'11.000 milions de dòlars.

D'altra banda Pfizer (-2%) ha administrat la primera dosi de la seva vacuna contra la grip basada en ARNm, la mateixa tecnologia que la usada en l'antídot contra la Covid, com a principi de l'assaig que la prova. Sobre aquesta última, precisament, ha presentat les conclusions de l'estudi sobre la seva injecció en nens de 5 a 11 anys a l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès).

En altres mercats, el petroli segueix sent notícia perquè cotitza a màxims de tres anys. El cru West Texas, de referència als EUA, avança un 0,19%, fins als 75,59 dòlars. Els analistes de Goldman Sachs van anticipar aquest dilluns que arribarà fins als 87 dòlars a finals d'any.

A més, l'euro es deprecia un 0,03% i es canvia a 1,1691 dòlars. L'unça d'or es deixa un 0,92%, fins als 1.735 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,527%. Finalment, el bitcoin retrocedeix un 3,71%, fins als 41.507 dòlars.

Últimas noticias