Vendes destacades a Wall Street després del nou cop de cua de la guerra comercial

A l'altra banda de l'Atlàntic, preocupen el Brexit i les febles dades macro

Per

Bolsamania | 23 mai, 2019

DJ INDUSTR AVERAGE

19:58 24/12/24

  • 43.297,03
  • 0,91%390,08
  • Max: 43.297,65
  • Min: 42.871,76
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.754,66

Wall Street registra caigudes superiors a l'1% mentre s'aprofundeix la guerra comercial entre la Xina i els EUA i després de conèixer les febles dades macroeconòmiques a Europa i les noves complicacions sobre el Brexit.

Dins de l'àmbit empresarial, el fabricant de cotxes elèctrics Tesla prossegueix amb el seu enfonsament borsari en encadenar la seva setena jornada de caigudes.

A més, les accions d'Apple cauen més de l'1% després que els experts d'UBS hagin retallat la seva valoració fins a 225 dòlars des de 235 dòlars per acció, a causa de menors previsions per a la venda d'iPhones.

LA NEGOCIACIÓ COMERCIAL S'ESTANCA

De tornada a la guerra comercial, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, va comentar aquest dimecres que no té previst viatjar a Pequín pròximament per reprendre les negociacions amb la Xina, cosa que confirma l'estancament del procés.

Per la seva banda, Gao Feng, portaveu del Ministeri de Comerç xinès, ha comentat que les converses només continuaran quan els EUA arregli les seves "accions errònies". En la seva opinió, la repressió nord-americana contra les empreses xineses com Huawei per suposar una amenaça per a la seguretat nacional està amenaçant la "cadena industrial i de subministrament global".

A més, segons informa The South China Morning Post, la guerra comercial està forçant la Xina a repensar totes les seves relacions comercials amb els EUA. Per la seva banda, Huawei estudia llançar el seu propi sistema operatiu mòbil si finalment no pot accedir al sistema Android d'Alphabet, matriu de Google.

A l'àmbit macro, males notícies a Europa, amb febles dades de manufactures i serveis tant a l'Eurozona com a Alemanya, que, a més, ha registrat un índex IFO més baix del que s'esperava.

Als EUA, les dades d'atur setmanal s'han situat per sota del que s'esperava i segueixen indicant fortalesa al mercat laboral. Les peticions inicials d'atur han baixat fins a les 211.000 des de les 212.000, per sota de les 215.000 esperades.

No obstant això, igual que a Alemanya, tant el PMI manufacturer com el PMI serveis preliminar de maig s'han situat molt per sota del que s'esperava. El PMI manufacturer ha baixat fins a 50,6 des de 52,6, per sota del 52,5 previst. I el PMI serveis ha baixat fins a 50,9 des de 53,0, per sota del 53,2 anticipat.

Pel que fa a la política monetària, les actes de la Fed van reforçar aquest dimecres l'enfocament "pacient" sobre els tipus d'interès adoptat pel banc central. "A la llum dels esdeveniments globals i financers, així com a causa de les nul·les pressions inflacionistes, els partícips (a la reunió) generalment van acordar que un enfocament pacient a l'hora de determinar futurs ajustos en els tipus d'interès segueix sent apropiat", indica el document.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que "el perill per a l'S&P 500, a curt termini, vindria amb la perforació en preus de tancament dels 2.800 punts".

Si això succeeix, "el preu estaria confirmant un "cap i espatlles" que el portaria cap a, com a mínim, la zona dels 2.650 punts (l'alçada del cap)".

En altres mercats, el petroli West Texas torna a caure amb força un 3%, fins als 59,50 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,34%, fins als 1,1114 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,36%, la del bo a 2 anys, fins al 2,2% i la del bo a 3 mesos ha caigut fins al 2,35%.

Últimas noticias