Vendes a Wall Street: el Nasdaq torna a caure i no aconsegueix aixecar cap

El mercat descompta els resultats de Netflix

Per

Bolsamania | 19 jul, 2024

Wall Street registra més vendes aquest divendres després de les pèrdues de dijous, amb el Nasdaq liderant una sessió de més les caigudes. Durant aquesta jornada, els inversors descompten els resultats de Netflix i segueixen molt atents a la fallada global a Microsoft i CrowdStrike.

"La rotació des dels valors tecnològics, que van seguir patint les preses de beneficis, cap a altres sectors del mercat, es va aturar de cop, amb la resta de valors/sectors experimentant també retallades, encapçalades per les de petita i mitjana capitalització, que s'havien convertit els últims dies en 'les estrelles' d'aquest mercat”, analitzen des de Link Securities.

Tot i això, aquests experts diuen que "de moment, no donem excessiva rellevància a les caigudes dels índexs nord-americans, que acaben tots ells de marcar màxims històrics recentment, retallades que considerem fins i tot saludables, atès el nivell de sobrecompra que presentaven molts valors. Això sí, si la temporada de publicació de resultats no acaba de convèncer, cosa que, per ara, no està aconseguint, les caigudes en aquest mercat poden anar a més a les properes setmanes”.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana mixta, amb el Dow Jones guanyant un 1,66%, mentre que el Nasdaq i l'S&P 500 es deixen un 2,87% i un 1,26%, respectivament.

NETFLIX NO ACABA DE CONVÈNCER

Netflix ha donat el tret de sortida als resultats de les 'big tech'. La companyia de reproducció en continu ha superat les estimacions del mercat en guanyar 2.147 milions, xifra que suposa un increment del 44,2% en relació amb els 1.488 milions obtinguts durant el mateix període de l'any passat.

Els títols de l'empresa pugen un 5% a Wall Street, malgrat que les previsions no han aconseguit convèncer els analistes. I és que, de cara al tercer trimestre de l'any, Netflix anticipa "un creixement dels ingressos del 14% interanual", fins als 9.727 milions, una xifra que ha decebut el consens, que esperava 9.830 milions.

FALLADA GLOBAL A MICROSOFT

El mercat també està atent aquest divendres a la fallada global que ha patit Microsoft i que està afectant nombroses empreses, com ara bancs o aerolínies.

L'arrel del problema es troba en CrowdStrike i una de les seves últimes actualitzacions. Aquesta empresa de ciberseguretat nord-americana ha patit una important interrupció dels seus serveis, afectant companyies de tot el món. La companyia es desploma un 13% a la borsa.

En concret, el problema se centra en la plataforma CrowdStrike Falcon, un programa de seguretat informàtica allotjat al núvol i utilitzat per empreses de tot el món per aturar bretxes de seguretat en sistemes operatius com Windows, MacOS o Linux.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, American Express ha presentat aquest divendres els seus resultats corresponents al segon trimestre de l'any, en què ha obtingut un benefici net de 3.015 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 39% en relació amb els 2.174 milions obtinguts mateix període de l'any anterior. A més, la companyia ha millorat les previsions per al conjunt de l'any.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,03% (81,99 dòlars) i el Brent cedeix un 0,89% (84,34 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 1% (1,0885 dòlars), i l'unça d'or perd un 2,43% (2.398 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,235% i el bitcoin puja un 1,26% (64.039 dòlars).

Últimas noticias