Unicaja pateix a la borsa després d'uns resultats que no entusiasmen als analistes

"La dinàmica dels marges és pitjor que la dels seus competidors", afirma Jefferies

Per

Bolsamania | 30 jul, 2024

Unicaja pateix a borsa aquest dimarts (-3,7%, 1,29 euros) després d'uns resultats que no han entusiasmat els analistes, malgrat que el seu benefici ha pujat un 98% al primer semestre, fins als 294 milions d'euros.

Els experts de Jefferies, que aconsellen mantenir el valor en cartera, amb una valoració d'1,30 euros, afirmen que "la dinàmica dels marges és pitjor que la dels seus competidors" i també destaquen que "no hi ha una millora en la guia per al marge d'interessos”.

En positiu, valoren que el banc ha elevat el seu objectiu de rendibilitat per a la ràtio RoTE per sobre del 10%, enfront de la previsió anterior superior al 9%, i també una dinàmica "millor" per al Cost del Risc, "molt per sota de la guia de 30-35 punts bàsics".

Per part seva, els analistes de Renta 4, que han situat la seva recomanació i valoració 'en revisió', assenyalen que els resultats del segon trimestre estanc "s'han situat una mica per sota" de les seves estimacions "en marge d'interessos, marge brut i marge net".

A més, afegeixen que "el marge d'interessos cedeix un 2%" enfront del primer trimestre i ja comença a recollir un procés de repreciació de la cartera de crèdit a la baixa".

Finalment, els experts de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, destaquen que "el millor en marges ha quedat enrere", ja que el marge de clients va caure al 2,83% des del 2,91% al primer trimestre , encara que afegeixen que "l'activitat comercial es reactiva i la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) millora fins al 45%".

Últimas noticias