UBS espera un impacte "limitat" per a l'IBEX del nou govern i es posiciona "neutral"

"Esperem que la renda variable espanyola continuï cotitzant els fonamentals en lloc de les notícies polítiques"

Per

Europa Press | 07 gen, 2020

UBS espera que el previsible pròxim govern del PSOE tingui un impacte "limitat" a l'IBEX i recomana mantenir un pes "neutral" en renda variable espanyola dins de l'Eurozona.

"Esperem que la renda variable espanyola continuï cotitzant els fonamentals en lloc de les notícies polítiques", ha explicat el director d'estratègia d'UBS Espanya, Roberto Scholtes.

En aquest sentit, UBS remarca que el rendiment relatiu de l'IBEX és "altament dependent" de les expectatives sobre les taxes d'interès, per l'alt pes dels bancs en l'índex, així com de les economies i monedes d'Amèrica Llatina.

Malgrat els "temors de mercat", el banc suís destaca que el programa de coalició de PSOE i Podem no inclou "canvis explícits" de les regulacions sobre banca, energia i sectors de serveis públics.

La companyia espera que el PIB d'Espanya creixi un 1,7% el 2020 i s'elevi a l'1,9% el 2021. Aquest creixement sostingut permetria que el dèficit pressupostari caigui al 2,1% del PIB aquest any, per sobre de l'objectiu acordat amb la Comissió Europea, però permetent un descens suau de la relació de deute respecte al PIB.

Últimas noticias