Trump diu que l'economia "va molt malament" i acusa la Fed de fer política

"L'economia està molt malament o estan jugant a la política", ha dit

Per

Bolsamania | 19 set, 2024

A Donald Trump no li ha agradat la baixada de tipus de 50 punts bàsics de la Reserva Federal (Fed). O almenys així es desprèn de les declaracions, en assegurar que la decisió de l'organisme mostra que l'economia nord-americana està "molt malament" o que el banc central està "jugant a la política".

"Suposo que la retallada tan gran demostra que l'economia està molt malament, suposant que no estiguin jugant a la política. L'economia està molt malament, o estan jugant a la política, una cosa o una altra. Però va ser una gran retallada", ha dit l'expresident i candidat a la Casa Blanca pel Partit Republicà als mitjans de comunicació.

A menys de dos mesos perquè se celebrin les eleccions als EUA, que tindran lloc el proper 5 de novembre, aquesta no és la primera vegada que Trump acusa la Fed d'actuar políticament o critica el titular de l'organisme, Jerome Powell.

De fet, en una entrevista concedida a Bloomberg News durant l'estiu, el candidat republicà ja va advertir a Powell que no retallés els tipus d'interès abans de les eleccions, encara que va afegir que si tornava a ocupar la Casa Blanca deixaria que Powell complís el resta del seu mandat al capdavant de la Fed si estava "fent el que era correcte".

Tot i això, malgrat haver nominat Powell per ocupar el càrrec de president de la Fed el 2017, Trump l'ha criticat repetidament per no baixar els tipus d'interès per evitar el sobreescalfament de l'economia. El mandat actual de Powell com a president (va ser designat novament pel president Joe Biden el 2021) finalitzarà el 2026.

Últimas noticias