Triar borses europees fins a final d'any? Aquestes són les 10 'pistes' de Morgan Stanley

Els índexs del Vell Continent seguirà fent-ho bé... també el 2022

Per

Bolsamania | 08 set, 2021

Actualitzat : 14:59

Morgan Stanley encara el colofó d'aquest any 2021 amb una idea clara: li segueix agradant la renda variable europea. El banc nord-americà augura que els índexs del Vell Continent continuen pujant, i així ho reflecteix en un informe sobre estratègia d'inversió titulat Deu coses en què estem pensant per a la resta de l'any.

LES CLAUS

1. Més potencial per a la renda variable europea. El context macroeconòmic per a la renda variable europea durant els propers 12 mesos és menys favorable que el de l'any passat, però això no exclou la possibilitat de noves pujades en els índexs. El banc té un objectiu a 12 mesos: per a l'MSCI Europe ofereix un 9% de pujada a partir d'aquí.

2. Continua el rendiment superior europeu. El MSCI Europe ha gaudit recentment de les seves millors sis mesos enfront de l'MSCI ACWI-ex-US en 20 anys. "Esperem que això segueixi sent així a causa del major potencial de recuperació del PIB i el BPA (benefici per acció) europeus, la política de BCE, que segueix sent favorable, i el posicionament global dels inversors", explica el banc.

3. Les previsions de consens sobre el BPA semblen massa baixes per 2022. El consens estima un augment del BPA superior al 50% aquest any i un creixement de només el 7% per 2022, percentatge que "ens sembla massa baix", reconeix el banc. "Nosaltres pronostiquem un 10%. Les expectatives de creixement del BPA del consens per als propers 12-24 mesos estan en mínims històrics", remarquen.

4. El tapering de la Fed no farà descarrilar els mercats de renda variable. Segons les previsions dels economista de Morgan, el balanç de la Fed s'ampliarà en un 1 bilió de dòlars durant els propers 12 mesos. Amb més d'1 bilió de dòlars addicionals del BCE, el balanç combinat de tots dos bancs centrals seguirà experimentant la major expansió de la història en 12 mesos.

5. Value = baixes valoracions combinades amb baixes expectatives de BPA. A més de les baixes valoracions, les expectatives de creixement futur del BPA per als valors Value són també molt baixes pel que fa a l'històric.

6. És el moment de tornar a apostar pel value cíclic. Després d'una pausa estival, Morgan Stanley espera que els valors cíclics superin els resultats a finals d'any. Atès que les valoracions del grup segueixen sent bastant elevades, busquem els valors que ofereixen el millor 'valor cíclic' i sobreponderem Actuacions.

7. L'efectiu dels accionistes gaudeix de bona salut. A més d'un sòlid repunt del BPA, l'activitat de recompra a Europa també està augmentant i hauria de proporcionar un impuls ascendent per a la regió.

8. Europa, en un moment dolç de fusions i adquisicions. Europa (i especialment el Regne Unit) està liderant el rebot global de les fusions i adquisicions. Morgan Stanley espera que continuï així a causa dels bons fonamentals i a un finançament molt barat.

9. La major influència de la política governamental està per arribar. La política fiscal i monetària més agressiva probablement seguirà sent una característica d'aquest cicle, ja que els responsables polítics pretenen reequilibrar les economies, millorar la igualtat social i perseguir una agenda 'verda'. "Destaquem les empreses amb alta exposició al govern", subratllen aquests experts.

10. Recomanacions clau. "Som positius al sector financer (especialment en els bancs) i en matèries primeres, i sobreponderem el sector automobilístic per les seves característiques de valor cíclic. També elevem Béns d'Equip a neutral. A nivell de països, preferim Alemanya, Itàlia i el Regne Unit", conclouen des del banc.

Últimas noticias