To dispar a Àsia amb el Hang Seng a la cua: l'IPC d'Austràlia puja més del previst

Les actes de la Reserva d'Austràlia revelen que el banc central va considerar augmentar-ne els tipus

Per

Bolsamania | 28 ago, 2024

Actualitzat : 09:28

Les borses asiàtiques han viscut un dia de to mixt en què han destacat les caigudes més acusades del Hang Seng de Hong Kong. Això, després que aquest dimarts Wall Street finalitzés la sessió amb alces molt moderades i mentre els inversors esperen conèixer les xifres d'Nvidia, que es publicarà avui, al tancament de la jornada als Estats Units.

Aquest dimecres s'han conegut referències importants a Austràlia. L'IPC d'Austràlia del juliol va pujar el 3,5% interanual, lleugerament per sobre del 3,4% esperat pels economistes i comparat amb el 3,8% del juny. La darrera xifra de l'IPC és la més baixa des del març.

Per part seva, les actes de l'última reunió del Banc de la Reserva d'Austràlia van revelar que el banc central va considerar augmentar les taxes d'interès mentre s'esforça per controlar la inflació.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 0,7% després de la publicació de l'IPC per recuperar-se posteriorment i acabar pla.

El Nikkei 225 del Japó també es recupera dels descensos i avança un 0,22%, mentres que l'índex Topix suma un 0,4%.

El Kospi de Corea del Sud cedeix un 0,13% i el Kosdaq cotitza també molt pla.

L'índex Hang Seng de Hong Kong retalla un 0,95% i el Shanghai, un 0,57%.

El minorista en línia xinesa JD.com va anunciar ahir una recompra d'accions per valor de 5.000 milions de dòlars, fet que ha provocat un augment del 2,24% en les seves accions cotitzades als EUA, mentre que les seves accions cotitzades a Hong Kong pugen un 0,98%.

Últimas noticias