Tancament mixt a les borses d'Àsia després de la retallada de tipus d'interès a la Xina

L'unça d'or torna a marcar màxims històrics

Per

Bolsamania | 21 oct, 2024

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dilluns. El Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1,3% i ha estat l'índex més baixista, seguit menys pel Nikkei japonès, que ha perdut un 0,07%. En positiu, l'ASX australià ha pujat un 0,7% i ha liderat els guanys, seguit pel Shanghai Composite de manera més moderada.

Això després que la Xina hagi reduït aquest dilluns els principals tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics. La taxa preferencial de préstecs (LPR) a un any s'ha rebaixat al 3,1%, mentres que la LPR a cinc anys s'ha retallat al 3,6%, segons ha informat el Banc Popular de la Xina (PBoC).

Tot i que aquest moviment era esperat. El governador del banc central de la Xina, Pan Gongsheng, havia indicat divendres durant un fòrum econòmic a Pequín que les taxes de referència dels préstecs es reduirien entre 20 i 25 punts bàsics.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, Wall Street va tancar divendres marcant nous màxims històrics i els futurs anticipen signe mixt. A més, el petroli Brent puja un 0,5% (73,42 dòlars).

Per part seva, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0854 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,5% (2.745 dòlars) i marca un nou màxim històric.

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 4,093% i el bitcoin puja un 0,3% (68.715 dòlars).

Últimas noticias