Tancament mixt a Àsia per acabar la setmana després del PMI serveis de la Xina

Els inversors segueixen preocupats per la crisi bancària dels EUA

Per

Bolsamania | 05 mai, 2023

NIKKEI 225

00:00 04/10/24

  • 38.635,62
  • 0,22%83,56
  • Max: 38.735,29
  • Min: 38.501,82
  • Volume: -
  • MM 200 : 37.863,87

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la setmana amb signe mixt. El sentiment dels inversors segueix molt afectat per la crisi que assota els bancs regionals dels EUA, que han revifat els temors d'una possible expansió a la resta del sector a escala mundial.

De fet, la incertesa és tan gran que Wall Street va tancar aquest dijous la seva quarta sessió consecutiva de caigudes. Tot i que algunes borses de la regió han aconseguit superar el temor i tancar en positiu. És el cas, per exemple, de l'S&P/ASX 200 d'Austràlia, que ha aconseguit esborrar les pèrdues que registrava i ha acabat aquest divendres amb pujades del 0,37% fins als 7.220 punts després de la declaració de maig del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA, per les sigles en anglès) sobre política monetària.

En concret, el banc central ha dit que segueix considerant que pot ser necessari "un major enduriment de la política monetària" per frenar la inflació, i que en qualsevol cas això "dependrà de com evolucionin l'economia i la inflació".

Cal recordar que el Banc de la Reserva d'Austràlia va sorprendre els mercats en pujar els tipus en 25 punts bàsics, fins al 3,85%, dimarts passat. A més, al comunicat l'RBA va rebaixar les previsions d'inflació i PIB a curt termini, alhora que afirmava que encara no s'espera que la inflació torni a l'extrem superior del rang objectiu del 2-3% fins a mitjans del 2025.

També ha tancat en verd l'índex Hang Seng de Hong Kong, que ha avançat un 0,51% i ha liderat els guanys a la regió. Tot i això, a la Xina continental, el Shanghai Composite ha baixat un 0,46% i el Shenzhen Component s'ha deixat un 0,86%.

Els inversors no s'han pres gaire bé la dada de l'índex Caixin de gestors de compres del sector serveis de la Xina, que ha caigut a 56,4 punts a l'abril, enfront dels 57,8 del mes anterior. Tot i que la lectura suposa la segona xifra més alta registrada des del novembre del 2020 i el quart mes consecutiu per sobre de la marca de 50 que separa el creixement de la contracció, la veritat és que ha afectat l'operativa.

L'enquesta revela una expansió de l'activitat dels serveis malgrat la decebedora activitat de les fàbriques a la Xina continental a principis d'aquesta setmana, i suggereix que l'activitat dels serveis segueix "experimentant una recuperació ràpida", segons Wang Zhe, economista cap de Caixin Insight Group.

Últimas noticias