Tancament Àsia: caigudes moderades a la Xina després d'una setmana tancada; el Nikkei es dispara un 7%

El Xangai s'ha 'lliurat' d'una setmana de fortes caigudes

Per

Bolsamania | 15 feb, 2016

Actualitzat : 09:59

Comencem la setmana amb sorpreses agradables a les borses asiàtiques, amb un euro/dòlar per sobre d'1,12 i el petroli recuperant valor un dia més.

"Avui és el dia del President als EUA i els mercats borsaris estaran tancats allí, encara que al món dels CFD seguirem cotitzant els seus índexs. Podria ser el dia del retorn al terreny verd als parquets, ho sabrem més tard", assenyala Ramón Morell, expert d’ETX Capital.

La Borsa de Xangai ha de recuperar una setmana de pèrdues que les altres borses li porten d'avantatge i baixa ara un 1,57% però la resta dels mercats estan de celebració aquest matí.

Destaca la Borsa de Tòquio, que s'ha disparat un 7,16%, seguida per Hong Kong amb un 2,89% de pujada i Sidney amb un 1,64%.


"Les dades de capacitat d'utilització i producció industrial del Japó al gener han estat dolentes, pitjors que les del mes de desembre, però la borsa ha reaccionat amb un gran optimisme", afegeix Morell.


A la Xina, les exportacions van caure un 6,6% al gener comparat amb la pujada del 2,3% de desembre. Les importacions, per la seva banda, van descendir un 14,4% al gener.

"Estan començant a veure's valoracions atractives", va dir a MarketWatch Ichiro Kubota, analista de mercat de Matsui Securities. No obstant això, va advertir que el que estem veient "no és una recuperació de ple dret".


EL QUE AVUI PODRIA MOURE’S ALS MERCATS

No es publica cap dada rellevant als EUA aquest dilluns. I a Europa, únicament la alança comercial de la zona euro, a les 11.00 h.

"El més interessant serà la conferència de premsa de Mario Draghi a les 15.00 h, en la qual tots estarem pendents de la interpretació de les paraules sobre política monetària del BCE i molts esperen que rebaixi les previsions de creixement a l'Eurozona de l'1,7% per al 2016", conclouen els experts d’ETX Capital.

Últimas noticias