Pujades a Wall Street per la millora de salut de Trump i a l'espera d'estímuls

Les borses dels EUA segueixen pendents d'una ronda d'estímuls que no arriba

Per

Bolsamania | 05 oct, 2020

Trump i estímuls econòmics. La salut del president dels EUA, Donald Trump, després de donar positiu per coronavirus, continua preocupant els inversors. A això se li torna a sumar un paquet de mesures econòmiques que segueix sense acordar-se per part de demòcrates i republicans. Malgrat tot, les borses estatunidenques han iniciat la setmana amb pujades que ronden l'1% aquest dilluns.

Trump va assegurar aquest diumenge en un vídeo publicat al seu freqüentat perfil de Twitter que "estem tenint grans notícies dels metges", en referència també a l'estat de salut de la seva dona i Primera Dama, Melania Trump, també contagiada pel virus.

El president podria ser donat d'alta aquest mateix dilluns, segons l'expert en malalties pulmonars de la Universitat Johns Hopkins, Brian Garibaldi, que forma part de l'equip mèdic de Trump.

Així i tot, queden preguntes després que el metge de la Casa Blanca, Sean Conley, revelés que se li va donar oxigen suplementari i que ha rebut un medicament que s'administra típicament a pacients de Covid-19 més sever. Això planteja interrogants sobre l'estat del president, que podria entrar en una fase de la malaltia en la qual la salut d'alguns pacients empitjora de manera sobtada i dramàtica.

Respecte a la nova ronda d'estímuls, Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, va afirmar divendres passat que "continuem treballant en el text per a facilitar ràpidament un acord". Uns dies abans, van aprovar un paquet de 2,2 bilions que té totes les paperetes de ser rebutjat pel Senat, de majoria republicana.

Pelosi va tenir paraules especialment per a dirigir-se als treballadors de les aerolínies, un dels sectors més colpejats per la pandèmia, afirmant que el nou paquet de mesures és "imminent".

ALTRES MERCATS

Al mercat de material primes, el barril de petroli West Texas, de referència als EUA, cotitza a aquestes hores amb una pujada del 5% i es paga gairebé a 40 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es revaloritza un 0,45% i es canvia a 1,177 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat bo estatunidenc a deu anys puja al 0,73%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex avança amb ganes recolzat en la citada millora de Trump, els seus bancs i Telefónica. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd, esperonades per la salut del president dels EUA.

Últimas noticias