Suaus vendes a Wall Street en espera de diverses referències econòmiques
I després que l'S&P 500 tanqués el trimestre a màxims històrics
Actualitzat : 16:13
Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dimarts en espera de diverses referències econòmiques, i després que l'S&P 500 tanqués el tercer trimestre a màxims històrics.
Això després que Jerome Powell, president de la Fed, comentés aquest dilluns que el banc central "no té pressa per retallar les taxes ràpidament". Tot i afegir que "si l'economia es comporta com s'espera, això significaria més retallades de taxes aquest any, un total de 50 punts bàsics més".
A la pràctica, el mercat ha descomptat ràpidament que el banc central retallarà els tipus 25 punts bàsics a cadascuna de les dues reunions que resten abans de final d'any.
REFERÈNCIES ECONÒMIQUES
En aquest sentit, durant les properes jornades es publicaran diverses referències econòmiques destacades. Aquest dimabrts seran rellevants el PMI i l'ISM manufacturer del setembre, que es troben en territori de contracció. També coneixerem l'enquesta JOLTS d'ofertes d'ocupació d'agost.
Dimecres, es publicarà l'informe d'ocupació del setembre de la consultora privada ADP, avantsala de l'informe d'ocupació oficial de divendres que ve. A més a més, dijous coneixerem l'evolució de l'atur setmanal.
Pel que fa a la política monetària, hi ha previstes intervencions del president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic i de la governadora Lisa Cook.
VAGA D'ESTIBADORS
D'altra banda, aquesta mitjanit comença una vaga d'estibadors a la costa est dels Estats Units i el Golf de Mèxic, que segons els analistes pot tenir un gran impacte si es perllonga en el temps.
La vaga es produeix en un moment polític especialment sensible, amb les eleccions presidencials que se celebraran el 4 de novembre com a teló de fons.
"La mala notícia és que l'administració Biden no està disposada a prendre partit en aquesta disputa. Les interrupcions de la cadena de subministrament costaran molt a l'economia nord-americana i exerciran pressió sobre els preus, en un moment en què la Fed ha declarat a mitges la seva victòria sobre la inflació", explica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.
"Però el Govern tampoc està disposat a posar-se del costat dels transportistes marítims que van obtenir guanys rècord gràcies a les interrupcions causades per la covid als últims quatre anys. Potser no hi ha una solució ràpida", afegeix aquesta experta.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,84% (71,10 dòlars). El cru no reacciona a la invasió terrestre d'Israel al sud del Líban per eliminar posicions de Hezbollah a la frontera entre els dos països.
Segons el Departament de Defensa dels EUA, s'ha acordat amb Israel "la necessitat de desmantellar la infraestructura d'atac al llarg de la frontera per garantir que Hezbollah no pugui dur a terme atacs a l'estil del 7 d'octubre contra les comunitats del nord d'Israel".
A més, l'euro es deprecia un 0,50% (1,1079 dòlars) i l'unça d'or puja un 0,53% (2.673 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,722% i el bitcoin cedeix un 0,24% (63.290 dòlars).