Suaus vendes a Wall Street després del rebot d'Nvidia i de la resta de tecnológicas

El mercat espera amb expectació la publicació del deflactor de consum

Per

Bolsamania | 26 jun, 2024

Suaus vendes a Wall Street aquest dimecres després de finalitzar la sessió de dimarts sense tendència definida i amb el Nasdaq liderant els guanys, gràcies al rebot d'Nvidia, que va aconseguir recuperar-se després de tres dies consecutius de fortes vendes.

"El repunt d'Nvidia ajudarà a refredar la pressió a la baixa i alleujar les preocupacions de llarg termini sobre la companyia, però la ràpida reculada dels preus és un senyal que podríem veure-hi més volatilitat i moviments de preus bilaterals en el futur. Tot i això, per ara, el fet que la liquidació no es va deure a una raó fonamental certament va ajudar a limitar els danys", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

I és que "quan Nvidia somriu, els principals índexs nord-americans fan el mateix", matisa l'experta.

Amb tot, els estrategs consideren que les properes sessions seran de transició en espera de les referències macro de més rellevància que determinaran el to del mercat.

ATENTS AL DEFLACTOR DE CONSUM

El macro torna a centrar l'atenció del mercat amb el deflactor del consum del PCE, la mesura d'inflació més seguida per la Reserva Federal (Fed).

La dada es donarà a conèixer divendres i s'estima que l'índex general es moderi lleument al 2,6% des del 2,7%, i que la variable subjacent es relaxi fins al 2,6% enfront del 2,8% del mes previ.

En aquest sentit, la governadora de la Reserva Federal (Fed), Michelle Bowman, es mostrava aquest dimarts escèptica respecte a baixades de tipus el 2024 perquè creu que la inflació nord- americana encara no està reconduït i pot donar ensurts. "Divendres sortirà el deflactor del consum PCE i si retrocedís fins al 2,6% des del 2,7% aquest insistent enfocament dur de Bowman perdria influència", remarquen a Bankinter.

Una altra referència que cal tenir en compte és el PIB del primer trimestre, per al qual es preveu que el creixement dels EUA es revisi lleugerament a l'alça, de l'1,3% a l'1,4%, però molt per sota del 3,4% registrat un trimestre abans.

Els inversors també estaran pendents de la publicació, per part de la Reserva Federal, dels tests d'estrès anuals que es fan als grans bancs del país i que mesuren la capacitat del sector financer per afrontar una hipotètica recessió global. Tot i que el seu resultat es publicarà després del tancament del mercat i influirà més en la sessió de dijous.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, FedEx es dispara un 12% a la sessió després de publicar els seus resultats i superar les estimacions del consens amb les seves previsions per al 2025.

"Creiem que és una bona notícia que aquesta companyia, molt lligada a l'activitat econòmica i al comerç global, es mostri optimista sobre l'esdevenir del negoci", afirmen des de Link Securities.

De la mateixa manera, Rivian accelera un 30% després que Volkswagen hagi anunciat que invertirà 5.000 milions de dòlars al fabricant nord-americà de cotxes elèctrics per desenvolupar una 'joint venture' (empresa conjunta).

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,16% (80,93 dòlars) i el Brent avança un 0,12% (85,09 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,42% (1,0667 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,84% (2.311 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es revalora al 4,304% i el bitcoin perd un 0,50% (61.501 dòlars).

Últimas noticias