Suaus guanys a Wall Street: l'S&P 500 recupera els 5.000 punts
El mercat està atent a dades noves de l'economia nord-americana
Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dijous després dels guanys de dimecres, liderats pels valors tecnològics, que han permès a l'S&P 500 recuperar el nivell psicològic dels 5.000 punts. En aquesta jornada, els inversors descompten nous resultats empresarials i estan atents a més dades d'activitat econòmica als Estats Units.
"El mercat ha paït ràpidament les dades d'inflació menys que ideals dels EUA d'aquest dimarts, que van mostrar que la inflació no va disminuir tant com s'esperava al gener. El fet que la inflació a altres llocs, com al Regne Unit, no hi hagi augmentat va ajudar a fonamentar la idea que això és sens dubte només un punt en la tendència desinflacionària", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Una opinió compartida amb els experts de Link Securities, que també creuen que l'IPC britànic del gener "va servir per calmar una mica els ànims d'uns inversors que havien reaccionat molt negativament a la 'sorpresa' negativa donada per l'IPC nord-americà del mateix mes, que no havia assolit les expectatives manejades pels analistes, cosa que va provocar que els inversors retardessin fins al juny el moment en què la Reserva Federal (Fed) començarà a reduir les taxes d'interès de referència -abans els inversors apostaven clarament pel maig-.
Per tant, s'està recuperant la inèrcia alcista després de la decepció amb la inflació nord-americana i "el més probable és que l'S&P 500 consolidi per sobre de la frontera dels 5.000 punts al llarg dels propers dies", indiquen des de Bankinter.
REFERÈNCIES ECONÒMIQUES DESTACADES
Després del gerro d'aigua freda que va suposar la dada d'inflació del gener, el mercat està molt atent a la publicació de les vendes al detall, que s'han contret un 0,8% al primer mes de l'any, després de tancar el desembre amb una alça del 0,4%, cosa que ha empitjorat la previsió de consens, que anticipava una contracció del 0,1%.
Així mateix, s'han donat a conèixer les dades d'atur setmanal, una xifra clau tenint en compte la solidesa del mercat laboral, i que ha deixat una caiguda de les peticions de desocupació superior a l'esperada.
Ryan Brandham, director de mercats de capital globals per a Amèrica del Nord de Validus Risk Management, assegura que "el mercat laboral dels EUA continua mostrant resiliència i fortalesa".
"Com la majoria de les dades dels EUA el 2024 fins ara, això contrarestarà les expectatives del mercat de retallades de la Fed i recolzarà tant els rendiments dels EUA com el dòlar", afegeix.
RESULTATS EMPRESARIALS
A nivell empresarial, la temporada de resultats continua avançant i diverses companyies han donat a conèixer les seves xifres. Aquest és el cas de Cisco, que cau un 3% a la sessió després de retallar la previsió d'ingressos i anunciar més de 4.000 acomiadaments.
En negatiu també cotitzen els títols de Twilio, que s'enfonsen un 12% després de presentar una perspectiva feble d'ingressos que no ha convençut els inversors.
Al costat contrari hi ha Tripadvisor, que puja més d'un 8% gràcies a uns comptes que han superat les estimacions del consens.
"La, en general, positiva temporada de resultats trimestrals està exercint de revulsiu per a unes borses que han estat així capaces de superar el fet que les expectatives de baixades de tipus oficials que manejaven els inversors fins fa poques setmanes hagin estat defraudades, endarrerint-se en el temps i que, probablement, siguin inferiors en el seu import del que estava sent descomptat fins fa poc", afegeixen a Link Securities.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,22% (76,84 dòlars) i el Brent avança un 0,15% (81,15 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,51% (1,078 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,49% (2.014 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,205% i el bitcoin avança un 1,57% (52.608 dòlars).