Suaus compres i nous màxims a Wall Street després dels estímuls de la Xina

Els índexs nord-americans mantenen la tendència alcista de les darreres setmanes

Per

Bolsamania | 24 set, 2024

Actualitzat : 18:32

Wall Street cotitza amb suaus compres i marca nous rècords després dels màxims històrics registrats aquest dilluns pels índexs nord-americans, i després dels estímuls monetaris anunciats per la Xina aquest dimarts, que han estat descomptats de manera molt positiva per les borses mundials.

Sobre les dades d'activitat publicades la jornada passada als EUA, els experts de Renta 4 comenten que "apunten a un aterratge suau de l'economia nord-americana davant de la temuda recessió, i per tant haurien de limitar la pressió sobre la Fed per emprendre ràpids i intensos retallades de tipus".

En aquest sentit, el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, va anticipar "retallades més petites (de 25 punts bàsics) en el futur", després de la rebaixa de 50 punts bàsics aplicada la setmana passada, i Austan Goolsbee, de la Fed de Chicago, ha assenyalat que hi haurà "moltes més retallades de taxes durant el proper any".

El mercat ja descompta clarament que la Fed rebaixarà el preu dels diners al novembre i al desembre, encara que la mida d'aquestes retallades dependrà de les dades econòmiques que es vagin coneixent.

Aquest dimarts, ha estat la governadora Michelle Bowman, l'única membre de la Fed que es va oposar a una retallada de 50 pb, que n'ha explicat la postura en matèria de política monetària. En aquest sentit, ha detallat que hauria preferit una baixada inicial "més petita mentre l'economia dels EUA segueixi sent forta i la inflació segueixi sent una preocupació, malgrat els avenços recents".

Bowman també ha fet referència al fet que temia que una baixada jumbo "podria interpretar-se com un senyal que el Comitè veu certa fragilitat o més riscos a la baixa per a l'economia".

A més, dimecres està previst que la vicepresidenta dels EUA i candidata demòcrata a la presidència, Kamala Harris, presenti les polítiques econòmiques.

A l'agenda econòmica, s'ha conegut la confiança del consumidor, que cau al setembre per la preocupació per l'ocupació, dijous es publicaran la revisió del PIB del segon trimestre i les dades d'atur setmanal i divendres l'índex d'inflació PCE, la mesura preferida de la Fed per mesurar l'evolució dels preus.

DIMON ALERTA SOBRE LA GEOPOLÍTICA

D'altra banda, el mercat segueix sense parar una atenció excessiva a l'escalada de la guerra a l'Orient Mitjà, després que Israel hagi llançat una gran ofensiva sobre Hezbol·là al Líban.

En aquest sentit, Jamie Dimon, conseller delegat de JP Morgan, ha alertat que "la geopolítica pot determinar l'estat de l'economia", ja que "està empitjorant, no millorant. Hi ha la possibilitat d'accidents en el subministrament d'energia. Déu sap si altres països s'hi veuran involucrats. Hi ha moltes guerres en curs”.

"Sóc optimista a llarg termini, però a curt termini també sóc més escèptic que altres persones que diuen que tot anirà bé. Els mercats estan fixant els preus com si tot anés bé. Em considero cautelós en aquest aspecte", ha afegit en una entrevista amb CNBC.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, els treballadors de Boeing en vaga han rebutjat una nova proposta del fabricant per apujar un 30% els salaris. La companyia ha assenyalat que aquesta oferta és definitiva i que tindrà validesa fins al 27 de setembre.

També ha estat notícia Visa, que cau davant les informacions que indiquen que el Departament de Justícia dels EUA estudia presentar una demanda contra la companyia per monopolitzar el mercat de targetes de dèbit al país.

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 2% (75,45 dòlars), l'euro es precia un 0,2% (1,1141 dòlars) i l'unça d'or puja un 0,03% (2.653 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 3,79% i el bitcoin avança un 0,4% (63.675 dòlars).

Últimas noticias