Suaus compres i nous màxims a Wall Street abans d'Acció de Gràcies

Donald Trump: l'acord comercial amb la Xina està "en la seva agonia final"

Per

Bolsamania | 27 nov, 2019

Actualitzat : 16:21

DJ INDUSTR AVERAGE

16:51 04/10/24

  • 42.047,42
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30

Wall Street registra pujades moderades (+0,1%) després de dues jornades consecutives durant les quals els índexs han marcat màxims històrics, encoratjats per les bones notícies relacionades amb els EUA i la Xina. Aquest any, l'S&P 500 s'ha revalorat un 25%, fins als 3.14 punts (al mes de novembre puja més del 4%). Recordem, a més, que la Borsa de Nova York tancarà dijous per la festa d'Acció de Gràcies i obrirà divendres només mitja sessió, de manera que el volum de negociació serà reduït.

Donald Trump ha dit que l'acord comercial està "en la seva agonia final" i el mercat dona per fet que se signarà abans del 15 de desembre, quan els EUA hauria de tornar a elevar aranzels a la Xina. Els negociadors han acordat seguir treballant aquesta setmana a les qüestions pendents.

Més concretament, el republicà ha declarat que espera "un acord comercial molt important, suposo que es podria dir que és un dels acords comercials més importants". "Està anant molt bé", ha declarat, per afegir que "al mateix temps volem veure que vagi bé a Hong Kong".

DADES ECONÒMIQUES

Les dades macro són l'altre gran assumpte. El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA va créixer fins al 2,1% durant el tercer trimestre, millor del l'1,9% estimat anteriorment i per sobre del creixement del 2% que va registrar l'economia durant els tres mesos anteriors, segons les dades publicades aquest dimecres pel Departament de Comerç.

La millora en aquesta xifra es deu principalment a les revisions a l'alça en els inventaris i la inversió en infraestructures. Per la seva banda, l'augment en la despesa del consumidor va ser del 2,9%, de manera que va seguir sent el principal motor de creixement als EUA.

A més, les comandes de béns duradors d'octubre han pujat un 0,6%, molt per sobre de la caiguda esperada del 0,8%. Excloent-ne la partida de Defensa, les comandes van avançar un 0,1%, enfront de la caiguda esperada del 0,3%. Al mercat laboral, les dades setmanals d'atur han estat millors del que s'esperava. Les peticions inicials han baixat fins a les 213.000 des de les 228.000, per sota de les 221.000 esperades.

EMPRESES I ACCIÓ DE GRÀCIES

Pel que fa a les vendes d'Acció de Gràcies, hi ha bones expectatives sobre el Black Friday. Best Buy es va disparar durant la passada jornada després d'anticipar que la temporada nadalenca serà bona i oferir unes previsions per al quart trimestre millors que les de consens. Target i Walmart han pronosticat igualment fortes vendes en el periode crucial que va d'Acció de Gràcies a Nadal i en el qual es podrien registrar fins al 40% de les vendes anuals dels minoristes nord-americans.

A més, Elon Musk segueix escalfant els títols de Tesla a força de tuits sobre la seva Cybertruck. El multimilionari ha tuitejat la xifra de 250.000, en relació amb les reserves que han rebut per al seu nou vehicle. No obstant això, el que Musk està considerant com reserves no ho són realment. En realitat, la gent està fent comandes del vehicle, cosa que costa 100 dòlars cada vegada que se sol·licita. Segons la pròpia Tesla, aquestes comandes no es consideren realment un dipòsit per al vehicle, que ha sortit al mercat a un preu de 39.900 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 58,45 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,16%, fins als 1,10 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys puja fins a l'1,76% i la del bo a 2 anys avança fins a l'1,60%.

Últimas noticias