Suaus compres a Wall Street, que manté la cautela a l'espera de la inflació

Els inversors es mantenen prudents sobre l'evolució dels preus

Per

Bolsamania | 08 jun, 2021

Wall Street registra suaus compres després del tancament mixt d'aquest dilluns. Els inversors han adoptat una posició d''esperar i veure' fins a conèixer les dades d'inflació que es publicaran aquest dijous, i que s'han convertit en la nova obsessió del mercat.

Així, els índexs nord-americans mantenen el seu moviment lateral des de principis de maig, quan l'S&P 500 va marcar un nou màxim històric. El principal indicador mundial cotitza a menys d'un 1% del seu anterior rècord.

"Els mercats seguiran a l'espera del 'gran dia' de la setmana, dijous, quan es combinaran un IPC nord-americà que al mes de maig s'acostarà al 5% (+4,7% en taxa general interanual), donant suport a la tesi del reflation trade, però previsiblement compensada, almenys parcialment, per un BCE que mantindrà un discurs molt acomodatici", afirmen des de Renta 4.

No obstant això, als inversors nord-americans no els preocupa massa el BCE, sinó el que digui la Reserva Federal (Fed) durant la reunió de la setmana que ve (16 de juny). Els membres del banc central ja han reiterat en moltíssimes ocasions que aquest repunt de la inflació serà transitori, però la pujada del preu de les matèries primeres i dels salaris als EUA, pels problemes de les empreses per contractar, fan que molts analistes dubtin sobre la postura de la Fed.

En el cas que les dades d'inflació superin "folgadament l'estimació prevista, com va passar a l'abril, alimentaria l'especulació d'una possible retirada d'estímuls abans de la prevista per part de la Fed, primer reduint el seu programa de compra d'actius, i amb posterioritat elevant els tipus d'interès", recorden des de Link Securities.

L'AVÍS DE DEUTSCHE BANK A LA FED

Sobre la inflació, els analistes de Deutsche Bank han llançat una advertència a la Fed. Segons el banc alemany, centrar-se en els estímuls desestimant els temors inflacionistes resultarà ser un error, no a curt termini, sinó el 2023 i més endavant.

"La conseqüència de la demora serà una major pertorbació de l'activitat econòmica i financera que la que es produiria quan la Fed finalment actuï", han assenyalat. "Al seu torn, això podria crear una recessió important i desencadenar una cadena de dificultats financeres a tot el món, especialment als mercats emergents", han conclòs.

EMPRESES, S&P 500 I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Tesla repunta un 3% després de donar a conèixer sòlides xifres de vendes a la Xina, amb una pujada del 30% al mes d'abril.

A més, Fastly cau un 2% després de confirmar que una fallada als seus servidors ha provocat una caiguda mundial de centenars de pàgines de mitjans de comunicació i altres empreses i organismes públics.

Per anàlisi tècnica, mentre "no tinguem un tancament de l'S&P 500 per sota de l'últim mínim creixent, en aquest moment als 4.056 punts, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de l'actual tendència alcista.

És més, tot apunta que en qualsevol moment l'índex pot aconseguir batre amb èxit els màxims històrics (4.238), situant-se per enèsima vegada en el que coneixem com a pujada lliure absoluta", argumenta JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli cau un 0,3%, fins a 69,01 dòlars. L'euro es deprecia un 0,12% i es canvia a 1,2174 dòlars, mentre l'unça d'or baixa un 0,2%, fins als 1.896 dòlars. I la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa lleugerament fins a l'1,56%. Finalment, el bitcoin baixa un 7%, fins als 32.855 dòlars.

Últimas noticias