Suaus compres a Wall Street: l'S&P 500 mira cap als màxims històrics
La Fed intenta calmar l'optimisme del mercat
Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dimarts després dels guanys moderats de dilluns, que han impulsat l'S&P 500 per sobre dels 4.740 punts i molt a prop dels màxims històrics que va assolir el gener del 2022, quan va superar els 4.800 punts.
L'optimisme s'ha instal·lat al mercat des que la Reserva Federal (Fed) avancés que preveu tres retallades de tipus el 2024. No obstant això, des del banc central nord-americà estan intentant refredar les expectatives dels inversors, que confien que les primeres baixades arribin el març.
L'última a fer-ho ha estat la presidenta del Banc de la Reserva Federal (Fed) de San Francisco, Mary Daly, que ha assegurat que de moment és prematur pensar en retallades i les taxes continuaran sent "bastant restrictives".
"Els inversors ignoren els darrers advertiments dels membres de la Reserva Federal (Fed) que les retallades dels tipus d'interès no es produiran tan aviat ni tan ràpid com ho han descomptat els mercats financers. Els alcistes de la renda variable semblen decidits a mantenir viva la màgia nadalenca", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per a l'experta, la postura moderada de la Fed és bona per a les valoracions de les accions, però es pregunta "quant de temps podria continuar sent moderada si l'economia s'escalfa?"
Amb tot, els experts destaquen que aquestes últimes sessions de l'any seran de "consolidació" i amb els inversors "intentant 'processar' tot el que ha passat a les últimes setmanes i a l'espera que la setmana que ve les borses tornin a recuperar el bon to, amb l'esperança que es compleixi amb 'la tradició' i s'iniciï el ral·li de Nadal”, indiquen des de Link Securities.
"L'objectiu és consolidar els nivells actuals, després del 'ral·li' acumulat a les últimes 7 setmanes. Serà probablement la tònica general des del començament d'any, per afrontar un 2024 que preveiem favorable per a borses", comenten a Bankinter.
PIB, PCE... CLAUS DE LA SETMANA
Al llarg de la setmana els inversors tindran davant seu una sèrie de referències destacades que els permetran avaluar la situació econòmica dels EUA a la recta final de l'any.
Les més rellevants seran la tercera lectura del PIB nord-americà del tercer trimestre (dijous), especialment després de l'anterior revisió a l'alça fins al 5,2%, i el deflactor de consum PCE del novembre (divendres), la mesura d'inflació preferida de la Fed.
Així mateix, es donarà a conèixer la confiança del consumidor (dimecres), que previsiblement mostrarà una evolució a l'alça davant de l'estabilització dels preus i la resiliència mostrada pel mercat laboral, i les peticions setmanals de desocupació (dijous).
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, aquest dimarts els inversors estaran atents als resultats de FedEx, mentre que Nike rendirà comptes dijous.
A més, les accions d'Accenture es deixen un 2% després de presentar uns resultats que no s'han acabat de complir les expectatives del consens. La companyia ha obtingut un benefici durant el trimestre de 1.973 milions de dòlars, pràcticament la mateixa quantitat que durant el mateix període de l'any anterior
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,66% (72,95 dòlars) i el Brent avança un 0,63% (78,44 dòlars) després que els EUA, juntament amb 10 països més, hagin creat una coalició militar per garantir la seguretat i la llibertat de navegació al mar Roig davant els atacs dels rebels hutís a les embarcacions.
Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,37% (1,0964 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,20% (2.045 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,924% i el bitcoin guanya un 1,88% (42.628 dòlars).