Suaus compres a Wall Street després d'un altre festival d'Nvidia i les dades d'ocupació

Els valors associats a la intel·ligència artificial segueixen liderant el ral·li

Per

Bolsamania | 08 mar, 2024

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest divendres després d'un altre festival alcista d'Nvidia, que ja va camí dels 1.000 dòlars per acció i s'ha revalorat un 87% des del començament d'any i més del 300% als dotze últims mesos. Tant l'S&P 500 com el Nasdaq van marcar màxims històrics aquest dijous.

La febre per aquesta companyia i per altres valors associats a la intel·ligència artificial (IA) no s'atura, i continua sostenint la tendència alcista de la renda variable nord-americana, malgrat la concentració del mercat en un grapat de valors.

Això després dels missatges llançats als darrers dies per Jerome Powell. Aquest dijous, el president de la Reserva Federal va deixar anar que el banc central "no està gaire lluny" de començar a retallar els tipus d'interès.

Tot i que Powell ha reiterat que la Fed necessita "més confiança que la inflació s'està movent de manera sostenible cap al 2%", ha afegit que "quan obtinguem aquesta confiança, i no n'estem lluny, serà apropiat començar a reduir el nivell de restricció".

INFORME D'OCUPACIÓ

Mentre el mercat ja descompta clarament que la primera baixada de tipus als EUA serà al juny, fixa també la seva atenció en les dades que puguin acostar o allunyar aquesta data, com l'Informe d'Ocupació del febrer, que ha mostrat la creació de 275.000 llocs de treball, segons ha publicat aquest divendres l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. La dada s'ha situat per sobre de les 229.000 ocupacions del gener (revisades a la baixa des de 353.000), i de la previsió de consens, que n'anticipava 200.000.

Els experts de Pantheon Macroeconomics no tenen clar si aquesta dada d'ocupació servirà perquè la Reserva Federal comenci a flexibilitzar la seva política monetària al maig, però subratllen que, com “esperem millors dades d'inflació per al febrer i el març, ens atenim a la nostra idea de que la primera flexibilització es produirà al maig. Però aquesta és una previsió de 55/45, no seria una sorpresa que la Fed esperi fins al juny”.

Per part seva, els experts de Bankinter comenten que "de seguida l'atenció girarà cap a la inflació nord-americana de dimarts que ve, que podria repetir el 3,1% i transmetre la sensació que s'ancorarà a prop del 3%, i les seves hipotètiques conseqüències sobre la reunió de la Fed de la setmana següent (20 març), en la qual seguirà sense moure tipus".

"Ara s'ha estès la idea que el BCE i Fed abaixaran tipus al juny, però probablement aquesta expectativa tornarà a ser una mica ambiciosa", afirmen.

ACTUALITAT EMPRESARIAL I POLÍTICA

Actualment empresarial, les accions de Broadcom cauen un 1% després que els resultats de la companyia hagin estat mal rebuts pels inversors.

A l'escena política, Joe Biden va atacar els republicans i Donald Trump en el discurs sobre l'Estat de la Unió, que ha servit com a aperitiu per al començament de la carrera cap a la presidència dels EUA que lliuraran els dos contendents als pròxims mesos. Biden també va anunciar nous impostos per a les grans empreses i els més rics, amb ingressos anuals superiors a 400.000 dòlars.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent avança un 0,22% (83,16 dòlars); l'euro s'aprecia un 0,1% (1,0956 dòlars); i l'unça d'or puja un 0,6% (2.178 dòlars), fins a nous màxims històrics.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,07%, i el bitcoin repunta un 0,56%, fins a 68.249 dòlars, després de marcar dimarts un nou màxim històric per sobre de 69.200 dòlars.

Últimas noticias