Suaus compres a Wall Street a zona de màxims històrics

Goldman Sachs espera més volatilitat a mesura que s'acostin les eleccions

Per

Bolsamania | 23 set, 2024

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després de completar la segona setmana consecutiva de guanys, que va permetre als índexs nord-americans marcar nous màxims històrics. El Dow Jones inicia la setmana des dels 42.000 punts, mentre que l'S&P 500 fa el mateix des dels 5.700 punts.

Els inversors van descomptar positivament la retallada agressiva dels tipus d'interès efectuat per la Reserva Federal, que va marcar l'inici d'un nou cicle de política monetària acomodatícia per part del banc central nord-americà.

L'atenció de l'organisme se centrarà ara més en les dades sobre l'activitat econòmica i el mercat laboral que no pas en l'evolució de la inflació, ja que la Fed ara té més confiança que els preus convergiran cap al seu objectiu del 2%.

Així, aquest dilluns s'han conegut les primeres dades rellevants per al mercat, ja que s'han publicat els PMI preliminars del setembre de manufactures i serveis, que mostren que el sector serveis continua sostenint l'economia dels EUA i contraresta la feblesa manufacturera. Dijous es publicaran la revisió del PIB del segon trimestre i les dades d'atur setmanal i divendres l'índex d'inflació PCE, la mesura preferida de la Fed per mesurar l'evolució dels preus.

Segons els experts de Bankinter, podem trobar-nos a la "última setmana per pensar racionalment abans que les eleccions nord-americanes segrestin el mercat".

En aquest sentit, l'atenció dels inversors se centrarà cada cop més en els resultats empresarials (que començaran a presentar-se a mitjans del mes que ve) i en les eleccions presidencials que se celebraran als Estats Units el 4 de novembre. Per aquests factors, els experts de Goldman Sachs esperen que la "volatilitat augmenti a les properes setmanes".

Així, que està previst que la vicepresidenta dels Estats Units i candidata demòcrata a la presidència, Kamala Harris, presenti el seu nou conjunt de polítiques econòmiques. Les noves propostes es podrien anunciar a Pittsburgh aquest dimecres.

A més, els inversors, que ja estan descomptant dues retallades de tipus més de la Fed a les reunions del novembre i el desembre, prestaran atenció a les intervencions públiques de diversos membres de l'entitat, com el president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, el president de la Fed de Chicago, Austan Goolsbee; i el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Pel que fa a referències empresarials, el fons d'inversió Apollo ha ofert a Intel invertir 5.000 milions de dòlars per impulsar-ne el creixement. La companyia va ser notícia divendres passat pel presumpte interès de Qualcomm a llançar-li una OPA.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,12% (74,66 dòlars), l'euro es deprecia un 0,27% (1,1110 dòlars) i l'unça d'or es manté a màxims històrics (2.646 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 3,762% i el bitcoin avança un 0,40% (63.574 dòlars).

Últimas noticias