Suaus compres a Wall Street a l'inici d'una setmana carregada de referències

El PIB del quart trimestre, la inflació PCE o els resultats seran claus als propers dies

Per

Bolsamania | 26 feb, 2024

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després de posar fi a una setmana de guanys gràcies als resultats rècord d'Nvidia. Tant el Dow Jones com l'S&P 500 i el Nasdaq cotitzen a màxims històrics o molt a prop dels rècords marcats la setmana passada. Durant les properes sessions, el mercat estarà molt atent a dades macro destacades i a la publicació de més comptes empresarials.

"Els mercats de valors europeus i nord-americans van mantenir la setmana passada el bon to que mostren des del començament de l''exercici, amb molts dels seus principals índexs i són capaços de marcar nous màxims històrics", indiquen des de Link Securities.

Així, i en poques setmanes, segons aquests experts, els inversors s'han vist forçats a modificar substancialment les expectatives macroeconòmiques, concretament les que mantenien sobre l'evolució dels tipus d'interès, com a conseqüència d'unes economies que s'estan mostrant més resistents del que s'esperava en principi, gràcies a la solidesa dels mercats laborals europeus i nord-americà, i a una inflació que, si bé segueix, a poc a poc, desaccelerant-se, ara ho està fent a un ritme inferior del mostrat als darrers mesos del 2023.

Amb tot, i encara que ha estat el sector tecnològic el que ha liderat les alces, recolzat en el gran interès mostrat pels inversors en tot allò relacionat amb la Intel·ligència Artificial (IA), perquè "aquest bon moment pel qual travessen les borses es consolidi, caldrà que les companyies de mitjana i petita capitalització comencin també a participar en aquesta 'festa'", afegeixen a Link Securities.

PIB, DEFLACTOR PCE...

La Reserva Federal (Fed) celebrarà un nou conclave monetari els propers dies 19 i 20 de març. Els inversors han descartat que en aquesta reunió el banc central nord-americà dugui a terme la seva primera retallada i aposten, amb una probabilitat del 97,5%, que tornarà a mantenir els tipus a la forquilla compresa entre el 5,25% i el 5,5%.

Ara el mercat creu que la flexibilització de la política monetària no arribarà fins al juny. Per això, les dades macro que es vagin coneixent fins ara seran determinants per al 'full de ruta' de la Fed.

Durant les properes jornades, es faran públics la revisió del PIB dels EUA del quart trimestre (dimecres), així com el deflactor de consum PCE (dijous), la mesura d'inflació preferida per la Reserva Federal a l'hora de decidir sobre els tipus de interès.

A més, es publicarà la confiança del consumidor nord-americà (dimarts), les dades d'atur setmanal (dijous) i el PMI i ISM manufacturers (divendres).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, els resultats continuen sent protagonistes. Domino's Pizza puja més d'un 8% a la sessió després de guanyar un 14,8% més el 2023 i elevar un 25% el dividend trimestral.

També es revaloritzen els títols de Berkshire Hathaway (+2%), després que el conglomerat dirigit per Warren Buffett donés a conèixer un benefici operatiu de 37.350 milions de dòlars el 2023, un 17% més que els 30.853 milions de dòlars aconseguits durant el període anterior.

Així mateix, les minoristes Lowe's i Macy's donaran a conèixer les seves xifres aquest dimarts, un bon indicador del comportament del consumidor nord-americà. A nivell tecnològic, les mirades estaran posades sobre Salesforce, que es confessarà davant del mercat dimecres.

A altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,18% (76,35 dòlars) i el Brent perd un 0,28% (81,39 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,29% (1,0849 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,51% (2.038 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 4,262% i el bitcoin baixa un 0,62% (51.411 dòlars).

Últimas noticias