Suaus caigudes a Wall Street després del 'no' dels EUA a Corea del Nord
Trump va suspendre aquest dijous la històrica reunió que havia de tenir lloc entre els dos països
- El petroli cau un 2% després que Rússia comentés que es planteja augmentar la seva producció
- En castellano: Signo mixto en Wall Street tras el 'no' de EEUU a Corea del Norte
Suaus caigudes a Wall Street després del 'no' de Donald Trump a Kim Jong-un. El president dels EUA va suspendre aquest dijous la històrica cimera que s'havia de celebrar entre els Estats Units i Corea del Nord el proper 12 de juny a Singapur. Recordem que la Borsa de Nova York no obrirà dilluns per la festivitat del 'Memorial Day'.
La incertesa torna a planar sobre el parquet. Els inversors segueixen amb atenció aquest divendres la nova escalada de tensió geopolítica entre els EUA i Corea del Nord. Trump va anunciar aquest dijous a través d'una carta que la trobada prevista pel proper 12 de juny "no tindrà" lloc. El president nord-americà va defensar la seva postura al·legant que "parleu de les vostres capacitats nuclears, però les nostres (les dels EUA) són tan massives i poderoses que reso a Déu perquè mai haguem de fer-les servir".
Per la seva banda, Corea del Nord ha insistit aquest divendres que està disposada a parlar amb els EUA: "Expressem la nostra voluntat de seure cara a cara i resoldre els problemes en qualsevol moment i de qualsevol manera", ha manifestat Kim en un comunicat, segons ha recollit l'agència oficial nord-coreana KCNA.
EL PETROLI CAU AMB FORÇA
Els preus del cru cauen aquest divendres un 2% després que Rússia anunciés que podria elevar gradualment la seva producció de petroli. El barril de Brent, referència a Europa, cau un 2,2% fins als 77,01 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, es deixa un 2,6% fins als 68,87 dòlars.
"Els preus del petroli estan començant a perdre força", reconeix Greg McKenna, cap de mercat d’AxiTrader. A més, recalca que això es deu als moviments de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i de Rússia, que esperen incrementar la seva producció durant la pròxima reunió de juny.
El pas endavant de Rússia i l'OPEP tindria lloc davant les imminents sancions dels EUA sobre l'Iran. En aquests moments, el país de l'Orient Mitjà és el tercer major productor de l'OPEP, de manera que diversos països exportadors hauran d'augmentar la seva producció per cobrir la seva absència i satisfer la demanda.
Al pla econòmic, les comandes de béns duradors han baixat un 1,7% a l'abril, per sobre de la baixada esperada de l'1,4%. No obstant això, excloent-ne la volàtil partida de transport, les comandes van avançar un 0,9%, per sobre del 0,5%.