Suaus caigudes a Wall Street amb un ull sobre l'Orient Mitjà i un altre, sobre l'economia
El futur atac d'Israel a l'Iran i les dades macro centren l'atenció del mercat
Wall Street cotitza amb suaus pèrdues aquest dijous després del tancament lleugerament positiu de dimecres, i mentre el mercat centra la seva atenció en l'Orient Mitjà i en noves dades econòmiques.
La resposta militar que Israel prepara sobre l'Iran s'ha convertit en el principal focus d'atenció. Segons publica The New York Times, el govern de Netanhyahu s'està plantejant "atacar l'Iran directament, d'una manera molt més contundent i pública que mai, i l'Iran ha advertit de represàlies massives si ho fa".
Pel que sembla, Israel no respondrà fins després del Rosh Hashaná, la festivitat de l'any nou jueu, que dura fins al vespre de divendres, segons diverses fonts consultades pel rotatiu nord-americà. Per tant, l'elevada prima de risc geopolítica que impulsa el preu del petroli es pot mantenir durant els propers dies.
Segons Financial Times, el govern de Benjamin Netanyahu estudia atacar posicions militars llançamíssils o fins i tot infraestructures petrolíferes, encara que ha descartat atacar instal·lacions nuclears.
En qualsevol cas, un atac a un emplaçament petrolífer "és el risc més gran per al subministrament mundial de petroli i és, per a mi, l'únic escenari que justificaria un augment dels preus del cru a 100 dòlars per barril o més", explica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.
REFERÈNCIES ECONÒMIQUES
Pel que fa a les referències econòmiques, aquest dijous s'han publicat les dades d'atur setmanal als EUA, que s'han situat per sobre del que s'esperava en ubicar-se a 225.0000 peticions des de les 219.000 dels set dies previs, amb el teló de fons de l'informe d'ocupació que es publicarà aquest divendres (el consens espera una taxa d'atur estable al 4,2% i la creació de 140.000 llocs de treball).
A més, coneixerem les dades de PMI i ISM del sector serveis nord-americà del setembre, que suposen dues terceres parts de l'economia.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli Brent puja un 2,4% (75,68 dòlars), a causa de l'elevada prima de risc geopolítica actual, l'euro es deprecia un 0,06% (1,1038 dòlars) i l'unça d'or rebota un 0,2% (2.675 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 3,813% i el bitcoin guanya un 0,20% (60.380 dòlars).