Suau recollida de beneficis a Wall Street després del seu darrer ral·li alcista

El mercat descompta la reunió amistosa entre Xi i Biden

Per

Bolsamania | 16 nov, 2023

Actualitzat : 16:17

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dijous després de les compres moderades de dimecres. L'últim ral·li ha portat els índexs novaiorquesos a avançar, des de novembre, un 6% en el cas del Dow Jones, més d'un 7% per a l'S&P 500 i un 9,8% el Nasdaq per l'expectativa que la Reserva Federal (Fed) no tornarà a apujar els tipus d'interès després de les bones dades d'inflació. Durant aquesta sessió, els inversors descompten la reunió amistosa entre Xi Jinping i Joe Biden i estan atents a més referències destacades.

Els experts de Link Securities no descarten que, a curt termini, i després de dues setmanes de fortes alces, "les borses 'es prenguin un respir' en els propers dies i aprofitin per consolidar els avenços, amb els inversors a l'espera del inici de la temporada de compres nadalenques, que comença de manera oficial a finals de la setmana que ve, temporada que entenem pot determinar en gran mesura la tendència de tancament anual d'aquests mercats”.

"A mesura que les accions pugen i la inflació es desaccelera, augmenta l'ansietat respecte a les posicions curtes, però el canvi moderat recent en les expectatives de la Fed i la caiguda dels rendiments estan donant un gran impuls als valors nord-americans", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

REUNIÓ XI I BIDEN

A l'escena política, els inversors descompten la reunió que han mantingut el president xinès, Xi Jinping, i el seu homòleg dels Estats Units, Joe Biden, en el marc de la Cimera de Cooperació Econòmica d'Àsia-Pacífic (APEC) que se celebra a San Francisco.

En un to constructiu, els mandataris de les principals economies mundials han acordat restablir les comunicacions militars d'alt nivell, combatre el trànsit de fentanil, impulsar les energies renovables i obrir un diàleg sobre intel·ligència artificial.

Biden també ha demanat alhora que la competència que els dos països mantenen en diverses àrees "no desemboqui en conflicte", mentre que el mandatari xinès ha al·legat que donar-se l'esquena l'un a l'altre per "dos països grans com la Xina i els Estats Units no és una opció. El planeta Terra és prou gran perquè els dos països tinguin èxit”.

REFERÈNCIES DESTACADES

Les últimes dades macro han augmentat l'expectativa que la Fed no tornarà a apujar els tipus d'interès, tot i que el banc central nord-americà encara té una alça sota la màniga. Tot i això, amb una inflació que cau més del que s'esperava, els operadors creuen, amb un 100% de probabilitats, segons l'eina FedWatch de CME Group, que l'organisme no tocarà les taxes a la reunió del desembre.

"La bona combinació de les dades econòmiques recents dona suport a la idea que la Reserva Federal (Fed) podria aconseguir el que anomenen un 'aterratge suau' després d'un agressiu ajust de la política monetària i, el que és més important, deixar de pujar les taxes d'interès", afegeix Ozkardeskaya.

L'agenda econòmica d'aquesta jornada inclou entre les referències més destacades les dades d'atur setmanal, que han mostrat un increment superior a l'esperat, així com la producció industrial, que ha caigut un 0,6%, i l'índex manufacturer de la Fed de Philadelphia, que s'ha ubicat als -5,9 punts.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla corporatiu, les empreses al detall segueixen publicant resultats, uns comptes que estan sent molt seguits pel mercat per avaluar la salut del consumidor nord-americà de cara a la temporada nadalenca.

Aquest dijous ha estat el torn de Walmart i Macy's. Les dues companyies han millorat les estimacions del consens, però les perspectives per a l'any han estat rebudes de manera molt diferent. La suau guia de Walmart fa que els seus títols es desplomin més d'un 6% a la borsa, mentre que Macy's es dipara més d'un 10% impulsada per la millora de les previsions.

Cisco, per part seva, cau un 13% a Wall Street després de presentar uns resultats que han superat les expectatives, però que han mostrat una feble orientació per al conjunt de l'any.

També cau Alibaba, que es deixa un 7% després de presentar els resultats corresponents al tercer trimestre, en què ha guanyat 27.700 milions de iuans (3.800 milions de dòlars), per sota de les previsions del consens. A més, el fet que hagi frenat l'escissió del negoci al núvol tampoc ha agradat al mercat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,48% (74,76 dòlars) i el Brent cedeix un 2,39% (79,31 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,18% (1,0866 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,54% (1.974 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,467% i el bitcoin perd un 2,38% (36.664 dòlars).

Últimas noticias