Suau rebot a Wall Street a prop de suports tècnics importants

Els inversors ja es preparen per a la reunió de la Reserva Federal

Per

Bolsamania | 15 mar, 2022

Wall Street registra un suau rebot en els seus principals índexs després del tancament baixista de dilluns, que ha acostat encara més els índexs novaiorquesos cap a zones de suport rellevants per anàlisi tècnica.

"Veurem què passa aquesta setmana amb aquest suport perquè qualsevol mínima esperança als mercats, encara que només sigui en concepte de rebot, passa perquè aquests suports aguantin. El suport homòleg al Nasdaq 100 el trobem als 13.065 i als 32.270 punts del Dow Jones", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Cal destacar, el Nasdaq 100, que sol actuar com a indicador avançat de Wall Street, va tancar aquest dilluns lleugerament per sota, als 13.046 punts.

CITA AMB LA RESERVA FEDERAL

A nivell fonamental, els inversors ja es preparen per a la seva cita amb la Reserva Federal (Fed), que aquest dimecres publicarà les conclusions del seu conclave monetari. El banc central nord-americà ha anticipat una pujada de 25 punts bàsics en els tipus d'interès, que actualment es troben al mínim històric.

Des d'Oxford Economics, afirmen que "la incertesa més gran que envolta l'impacte econòmic total de la guerra entre Rússia i Ucraïna portarà la Fed a començar (el seu enduriment monetari) de manera conservadora. No obstant això, atès que la guerra està afegint més combustible a la inflació, que ja és vermella, i és probable que només tingui un impacte moderat en l'activitat econòmica dels EUA, preveiem que la Fed augmenti els tipus en un total de 175 punts bàsics aquest any, això els elevarà fins a prop de la nostra taxa neutral, estimada al 2%".

Per al juliol, esperen que la Fed comenci a reduir el balanç (tenències de bons del Tresor i valors recolzats per hipoteques) a un ritme de 90.000 milions de dòlars al mes, cosa que resultarà en una reducció de 400.000 milions de dòlars aquest any i de 1.000 millons de dòlars el 2023. Això equival a unes tres pujades de tipus addicionals de 25 punts bàsics.

"Els inversors esperaran ansiosament l'orientació del president Powell pel que fa al camí futur de la política monetària. Com a part d'aquesta guia, els actors del mercat voldran escoltar com valora la Fed els riscos de la guerra", afegeixen aquests experts.

L'OMBRA DE LA XINA PLANEA SOBRE UCRANIA

A més de la Fed, el mercat segueix de prop la guerra a Ucraïna. Les negociacions diplomàtiques continuen, mentre la Unió Europea i els EUA segueixen augmentant les sancions a Rússia, cosa que està provocant friccions amb la Xina, que no les recolza. Al front bèl·lic, Moscou segueix bombardejant les principals ciutats, incloent-hi la capital, Kíiv.

Podeu consultar aquí el directe especial de 'Bolsamania' sobre la guerra (en castellà).

D'altra banda, el petroli continua caient amb molta força a causa del brot de Covid a la Xina, que ha obligat a confinar importants regions econòmiques com Shenzhen. Els inversors anticipen que la demanda de petroli per part del gegant asiàtic serà menor en els propers mesos, cosa que està donant un respir al preu del cru.

No obstant, els experts temen que aquests confinaments suposin noves tensions per a les cadenes globals de subministrament, cosa que elevarà encara més la inflació a les economies occidentals.

PUJA L'ÍNDEX DE PREUS DE PRODUCCIÓ

En aquest context s'ha conegut la dada dels preus de producció al país nord-americà, l'anomenat IPP (Producer Price Index), l'augment del qual al mes de febrer ha estat d'un 0,8%, d'acord amb les previsions del consens, que anticipaven una pujada del 0,9%. Així mateix, la taxa interanual s'ha relaxat i només puja un 0,2% i se situa al 6,6%, lleugerament allunyada de les previsions que anticipaven un augment del 0,6%.

"L'avenç del febrer va estar impulsat per la pujada més gran dels preus dels béns en la història de la sèrie, però els preus dels serveis de demanda final es van mantenir encoratjadorament sense canvis", expliquen des d'Oxford Economics, "la inflació a les planes mostra pocs signes de desacceleració a curt termini, especialment mentre la guerra a Ucraïna causa estralls als mercats d'energia i altres matèries primeres". "L'augment dels costos dels consums mantindrà uns preus de producció elevats i continuarà reduint els marges de benefici, cosa que probablement alimentarà l'augment dels preus al consum durant els propers mesos fins que les tensions de la guerra es dissipin", afegeixen.

Així mateix, també s'ha conegut la dada de l'Empire State Manufacturing Survey del març, que mesura la salut del sector manufacturer a la Gran Poma. L'índex mostra una reculada fins al nivell de -11,8 punts, la dada més baixa des del maig del 2020 i una clara desviació de les previsions del consens, que esperaven que l'índex se situés al nivell de les 36,6 unitats. Les trameses i les noves comandes van disminuir a les pitjors lectures des dels primers dies de la pandèmia, mentre que l'ocupació va créixer més lentament.

"La millora de les condicions sanitàries i l'eliminació de la majoria de restriccions per la pandèmia impulsaran una forta reactivació dels serveis en persona, però encara hi ha molta demanda de béns perquè la indústria manufacturera segueixi creixent a bon ritme", apunten des de Oxford Economics, alhora que assenyalen que l'oferta serà el principal problema de la indústria manufacturera el 2022: "La guerra a Ucraïna i el pitjor brot de Covid a la Xina des del març del 2020 empitjoraran els colls d'ampolla logístics i avivaran més pressions inflacionistes, agreujant la ja greu tensió a les cadenes de subministrament".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Intel ha anunciat aquest dimarts una inversió inicial de 33.000 milions d'euros per desenvolupar programes d'R+D i fabricar semiconductors a la Unió Europea, segons el comunicat publicat per la companyia. La direcció preveu que el muntant final pugi a 80.000 milions d'euros durant la propera dècada.

El petroli West Texas s'enfonsa un 6,80% (96 dòlars) i el barril de Brent retalla un 6,45% (100,04 dòlars).

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,37% (1,0979 dòlars), mentre l'unça d'or cedeix un 21,12% (1.919 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,09% després de tocar màxims de 3 anys; i el bitcoin avança un 0,24% (38.840 dòlars).

Últimas noticias