Signe mixt a Wall Street, que intenta (amb poc èxit) esborrar el mal començament d'any

Els inversors, pendents de la pandèmia i de les eleccions a Geòrgia

Per

Bolsamania | 05 gen, 2021

Actualitzat : 18:18

Wall Street intenta esborrar el mal començament d'any i registra signe mixt a aquestes hores de dimarts, només el Dow Jones està en terreny negatiu. Els índexs novaiorquesos van caure més de l'1% aquest dilluns tot i que van marcar màxims històrics a l'obertura, llastats per la mala evolució de la pandèmia als EUA, que havia posat sobre la taula la possibilitat d'un nou confinament com al Regne Unit.

A més, la incertesa sobre el resultat electoral a Geòrgia, clau per al control del Senat, és un altre factor determinant que va augmentar la volatilitat. Així les coses, els inversors es mantenen cauts, a l'espera del que passi amb aquests temes durant els propers dies.

Malgrat que els EUA segueix amb el procés de vacunació a la població, el virus segueix sense control en territori nord-americà, amb 277.000 infeccions notificades en una sola jornada, un trist rècord de contagis.

Per la seva banda, els sondejos a Geòrgia auguren un estret marge per als candidats demòcrates, la qual cosa és negatiu per a Wall Street, que prefereix un Congrés dividit perquè Joe Biden no pugui pujar els impostos a les empreses.

Una victòria ajustada en qualsevol dels dos escons en joc bé podria ser objecte d'impugnació legal. Per això, gairebé ningú aposta perquè el resultat sigui clar a la matinada de dimecres i, en canvi, s'envien alertes des de les principals cases d'anàlisi que el comptatge i recompte de les paperetes podria durar dies.

A nivell empresarial, el New York Stock Exchange (NYSE), gestor de la Borsa de Nova York, ha fet marxa enrere en la decisió d'expulsar del mercat nord-americà les operadores xineses China Mobile, China Telecom i la China Unicom, per la qual cosa podran seguir cotitzant al parquet novaiorquès.

També s'ha conegut que Amazon ha comprat 11 avions Boeing per expandir la seva xarxa de transport aeri. La notícia ha tingut una bona acollida al parquet, mentre que les accions de Boeing estan avançat a aquestes hores de dimarts a prop d'un 2,5%.

I a l'escena econòmica, falten per publicar les dades d'activitat manufacturera de desembre. La previsió del consens és una caiguda fins a 56,6 des de 57,5.

En altres mercats, el petroli West Texas puja més d'un 4%, fins als 49,81 dòlars, a l'espera d'una decisió de l'OPEP+ sobre la seva produccció durant la reunió mensual de gener. Una pujada molt similar a la del Brent, que avança més d'un 4% fins als 53,20 dòlars. A més, l'euro s'aprecia amb força un 0,28% i es canvia a 1,2282 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 0,93%

Pel que fa al bitcoin JP Morgan augura que la criptodivisa podria pujar fins als 146.000 dòlars, ja que competeix amb l'or com a moneda "alternativa".

Últimas noticias