Signe mixt a Wall Street: Meta s'enfonsa i pressiona el Nasdaq

La matriu de Facebook registra pèrdues del 24% al parquet novaiorquès

Per

Bolsamania | 27 oct, 2022

Wall Street obre la sessió d'aquest dijous sense tendència definida després del tancament baixista de dimecres (sobretot per al Nasdaq, que va cedir un 2% per la caiguda d'Alphabet i Microsoft després dels resultats).

Això durant una jornada que està marcada per una altra caiguda borsària al sector tecnològic. Meta, matriu de Facebook, s'enfonsa més d'un 24% després d'uns resultats que han estat molt mal rebuts pel mercat.

Els plans de Marck Zuckerberg d'augmentar les seves inversions al Metavers, en un entorn de menys despesa per part dels anunciants, han provocat una allau de vendes en el valor. La companyia va assenyalar que "les pèrdues operatives de Reality Labs el 2023 creixeran significativament".

Zuckerberg va assenyalar que "aquells que són pacients i inverteixen amb nosaltres acabaran sent recompensats", un missatge que no ha estat comprat pels inversors.

Avui publicaran les xifres altres companyies destacades com McDonald's, Merck i Caterpillar. A més, després del tancament de mercat serà el torn d'Apple i Amazon, que sens dubte condicionaran el final de la setmana a les borses.

D'altra banda, després de fer un xou mediàtic, Elon Musk ha assenyalat que no planeja acomiadar el 75% dels treballadors de Twitter.

A més, els inversors han conegut el PIB preliminar del tercer trimestre als Estats Units, que ha crescut un 2,6% després de sis mesos de contracció. Les peticions d'atur setmanal, per part seva, han pujat fins a les 217.000, durant la setmana del 22 d'octubre, des de les 214.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per sota de les previsions del consens, que n'anticipaven 220.000.

POLÍTICA MONETÀRIA

A curt termini, el mercat continua sostingut per la filtració que la Reserva Federal (Fed) frenarà les pujades de tipus d'interès a partir del desembre, cosa que ja va fer el Banc del Canadà aquest dimecres i que va tenir un impacte positiu als índexs.

El mercat també havia descomptat que el Banc Central Europeu (BCE) apujaria els interessos 75 punts bàsics aquest dijous, en línia amb el que s'esperava; i ha anticipat que els seguirà pujant "durant les properes reunions".

El fet que la política monetària a la zona euro tingui un ritme diferent està provocant un repunt de l'euro enfront deel dòlar, ja que la divisa comunitària ha aconseguit recuperar la paritat enfront del 'bitllet verd', tot i que ara se'n deprecia un 0,6% (1,0016 dòlars).

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,66% (87,83 dòlars) i el cru Brent avança un 1,2% (95,63 dòlars). Per part seva, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,9%, mentre l'unça d'or baixa un 0,2% (1.665 dòlars). A més, el bitcoin cau un 0,6%, fins als 20.616 dòlars.

Últimas noticias