Signe mixt a Wall Street en una jornada de format reduït
Aquest dilluns els inversors coneixeran el PMI i l'ISM manufacturer
Actualitzat : 16:02
Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dilluns després dels guanys destacats de divendres i després d'haver posat fi a un primer semestre molt alcista, durant el qual els valors tecnològics han liderat les pujades. El Nasdaq va registrar el seu guany més gran en una primera meitat d'any des del 1983 i l'S&P 500, des del 2019. Cal destacar que durant aquesta jornada el parquet novaiorquès obre només mitja sessió i demà dimarts romandrà tancat pel festiu del Dia de la Independència (Independence Day).
"La primera meitat de l'any acaba amb una nota positiva per a les accions i no tant per als bons. Això és exactament el contrari del que es va predir", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per a l'experta, “les accions ho van fer bé. Tot i que els beneficis empresarials van caure, van baixar menys del que s'esperava i, el que és més important, la intel·ligència artificial va enviar les Big Tech a un bon mercat alcista. Al contrari, els bons es van desplomar, ja que la despesa i el creixement dels Estats Units es van mantenir resistents".
Aquest "increïble" rendiment fa que, segons Ozkardeskaya, molts inversors es preguntin si el repunt de les accions podria continuar a la segona meitat.
TESLA, DE RÈCORD
A nivell empresarial, Tesla ha lliurat una xifra rècord de 466.140 cotxes a tot el món al segon trimestre, per sobre de les estimacions dels analistes. El total de producció del període va pujar fins als 479.700 vehicles. Després de la publicació d'aquest informe, els títols de la companyia pugen més d'un 6% a Wall Street.
Els lliuraments són els més grans de la història de Tesla i suposen un augment del 83% respecte a fa un any, quan va entregar 254.695 cotxes. Durant el segon trimestre del 2022, Tesla va produir 258.580 vehicles.
El segon trimestre del 2023 va marcar el cinquè període consecutiu en què la companyia va informar d'un nivell més alt de vehicles produïts en comparació amb els lliuraments.
"Elon Musk està disposat a reduir agressivament els preus per augmentar el volum. Sembla que està donant els seus fruits. És probable que les últimes xifres mantinguin les accions de Tesla en un camí positiu per desafiar novament el nivell de 280 dòlars. Però la competència no està lluny", estima Ozkardeskaya.
YELLEN VISITARÀ LA XINA
Les relacions entre la Xina i els EUA també segueixen al focus del mercat. En aquest sentit, i en un intent d'estrènyer lligams entre les dues nacions, la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, visitarà el gegant asiàtic aquesta setmana.
En concret, visitarà el país entre el 6 i el 9 de juliol, i es reunirà amb alts funcionaris xinesos per discutir qüestions macroeconòmiques i financeres.
Així mateix, la manera com els EUA i la Xina poden "gestionar responsablement la nostra relació, comunicar-nos directament sobre les àrees de preocupació i treballar junts per fer front als desafiaments globals" també formaran part de l'agenda.
La secretària es convertirà així en el segon membre del gabinet de Joe Biden que es desplaça a la capital xinesa a les darreres setmanes, després del viatge del secretari del Departament d'Estat, Antony Blinken.
ECONOMIA I ALTRES MERCATS
A l'escena econòmica, els inversors coneixeran aquest dilluns el PMI i l'ISM manufacturer del juny. El consens preveu que es mantinguin en línia de les dades del mes anterior i per sota de 50, encara en contracció. La dada més important de la setmana arribarà divendres, amb l'informe d'ocupació de juny.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,85% ($71,24) i el Brent repunta un 0,85% ($76,07). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,21% ($1,0887), i l'unça d'or baixa un 0,42% ($1.921).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,845% i el bitcoin guanya un 0,39% (30.668 dòlars).