Signe mixt a Wall Street en espera de la decisió de la Fed
Les preocupacions al voltant dels bancs regionals han tornat al mercat
- En castellano: Pérdidas moderadas en Wall Street tras la decisión de la Fed y las palabras de Powell
Wall Street cotitza aquest dimecres amb signe mixt després de les pèrdues de dimarts, després que la caiguda de First Republic hagi revifat les preocupacions al voltant dels bancs regionals americans. Els inversors també estan atents a la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i a les declaracions del president, Jerome Powell, sobre la situació del sector bancari.
"L'atenció es manté sobre la reunió de la Fed en el context de la forta liquidació de dimarts als bancs dels EUA, que en un moment va veure com les accions de PacWest queien un 40% abans de recuperar-se. No sembla que hi hagi hagut un catalitzador clar per a la caiguda en les accions dels bancs regionals, a banda del creixent nerviosisme sobre l'efecte que els futurs augments de taxes podrien tenir sobre l'estabilitat financera”, explica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.
La venda de First Republic a JP Morgan ha provocat el nerviosisme entre els operadors i ha posat de manifest que "la confiança en el sector bancari és fràgil després de l'adquisició del tercer banc regional", indiquen des de Danske Bank.
El focus del mercat està posat sobre PacWest Bancorp, que després de desplomar-se a la sessió de dimarts, aquest dimecres repunta un 2% a la sessió de Wall Street. "Té totes les paperetes per ser el següent banc regional als Estats Units per fer fallida, té més de 41.000 milions de dòlars en actius, encara que és un altre dels "bancs febles" regionals", afegeix Diego Morín, Sales Operations Analyst d'IG.
Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, “la crisi bancària regional dels EUA és difícil de dissipar, els alts tipus d'interès realment s'estan sentint i és probable que això últim tingui un impacte considerable en els préstecs crediticis i, per tant, en l'activitat econòmica".
A L'ESPERA DE LA FED
Els inversors també esperen la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed). El consens anticipa àmpliament que els augmentarà en 25 punts bàsics. Així mateix, estaran atents a les declaracions del president de l'organisme, Jerome Powell, sobre què farà el banc central més enllà d'aquest moviment.
"Part del mercat espera que el banc central nord-americà comenci a baixar les taxes de referència abans de finals d'any, cosa que la Fed ha negat que faci i que creiem que tornarà a negar després de la reunió d'aquest dimecres, lligant les futures actuacions a les dades que es vagin publicant, concretament a la inflació", asseveren des de Link Securities.
"Els operadors han estat esperant durant algun temps que la Fed deixi de pujar més les taxes d'interès, però la Fed està en un compromís a causa de la naturalesa enganxosa de la inflació. Sembla que la inflació als EUA continua sent molt obstinada, cosa que significa que la Reserva Federal requereix més feina", assenyala Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets.
ECONOMIA I ALTRES MERCATS
A l'escena econòmica, aquest dimecres s'ha donat a conèixer l'informe d'ocupació privada elaborat per la consultora ADP, que suposa l'avantsala a l'informe d'ocupació oficial que es publicarà divendres i que ha mostrat la creació de 296.000 llocs a l'abril, mentre que el consens n'esperava 148.000.
A més a més, s'han fet públics el PMI i l'ISM serveis d'abril, que han mostrat una nova expansió del sector, que enllaça quatre mesos consecutius en terreny de creixement.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,96% (69,53 dòlars) i el Brent cedeix un 2,76% (73,24 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,31% (1,1033 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,17% (2.026 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,394% i el bitcoin perd un 1,59% (28.319 dòlars).