Signe mixt a Wall Street després de marcar màxims històrics

El S&P 500 i el Nasdaq van tancar el passat divendres en noves cotes màximes

Per

Bolsamania | 09 gen, 2017

Signe mixt en Wall Street després que el S&P 500 i el Nasdaq tanquessin el divendres en màxims històrics. El Dow Jones va estar molt prop de trencar la barrera de 20.000 punts, però finalment va acabar lleugerament per sota d'aquesta mítica xifra.

En qualsevol cas, la borsa americana segueix demostrant una gran fortalesa. El Nasdaq 100 va tancar en nous màxims històrics de 5.007 punts. Ara cotitza "en pujada lliure" i, en les properes sessions "és molt probable" que segueixi guanyant posicions fins a 5.150 punts. "El primer nivell de suport es troba en els 4.853 punts, mínims del passat dia 30 de desembre", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

Al mercat de petroli, el preu del cru cau més de l'1%, després que Iran hagi augmentat les seves exportacions i que l'activitat de perforació a EUA hagi pujat per desena setmana consecutiva. JP Morgan assenyala que la retallada de producció de l'OPEP quedarà limitat perquè les companyies de petroli d'esquist d'EUA preveuen augmentar la producció en la segona part de 2017.

A nivell empresarial, les automobilístiques segueixen centrant l'atenció del mercat. Després que Ford cancel·lés una inversió d'1.600 milions de dòlars a Mèxic per la pressió de Donald Trump perquè les empreses americanes produeixin en territori nacional, Fiat ha anunciat que invertirà 1.000 milions de dòlars a EUA i crearà 2.000 llocs de treball.

A més, els bancs americans, que s'han revaloritzat un 18% des que va guanyar Trump, seran protagonistes aquest divendres, ja que JP Morgan Chase, Wells Fargo i Bank of America presentaran els seus resultats del quart trimestre. Les previsions del consens són molt positives per als bancs, ja que s'espera una pujada dels beneficis per al sector del 15%.

La roda de premsa que Donald Trump té previst oferir dimecres que ve serà una de les cites més importants per als mercats

En l'escena econòmica, falta per publicar-se el crèdit al consumidor de novembre. A més, el president de la Fed de Boston, Eric Rosengren, realitzarà una intervenció pública. Divendres passat, es va publicar l'Informe d'Ocupació de desembre. L'economia americana va crear 156 ocupacions, per sota dels 178.000 previstos pel consens. La taxa d'atur va repuntar fins al 4,7% des del 4,6% anterior, en línia amb el previst.

Per la seva banda, l'euro cau lleugerament un 0,17%, fins a 1,0515 dòlars. Encara que va arribar a tocar un mínim de 14 anys en 1,0341 dòlars el passat 3 de gener, la divisa europea ha rebotat en les últimes sessions. Al mercat de deute, el bo americà a 10 anys puja un 0,25%, mentre la seva rendibilitat cau fins al 2,392%.

Chris Iggo, director d'inversions de Renda Fixa en AXA Investment Managers (AXA IM), espera que la rendibilitat dels bons segueixi augmentant en aquest inici d'any. "Sobretot, veiem això per l'ajust per reflectir el potencial de més estímuls fiscals i majors tipus d'interès als Estats Units", afirma aquest expert.

La seva previsió és que la rendibilitat del bo americà a 10 anys pugi fins al 3% al llarg de l'any i que la Reserva Federal (Fed) elevi els tipus d'interès dues vegades en l'exercici actual (encara que les pròpies previsions del banc central indiquen que elevarà els interessos en tres ocasions en 2017).

Per la seva banda, Luzdary Hammad, analista de ActionGroup, comenta que una de les cites clau de la setmana serà la roda de premsa que Donald Trump realitzarà dimecres que ve. A més, el divendres es publicaran les dades de vendes minoristes a EUA i la confiança del consumidor.

Últimas noticias