Signe mixt a Wall Street atent a l'Orient Mitjà i al deflactor PCE

Els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana de pèrdues

Per

Bolsamania | 27 oct, 2023

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest divendres després de les pèrdues de dijous, liderades pels valors tecnològics, i que van portar el Nasdaq a territori de correcció i l'S&P 500 a allunyar-se del suport dels 4.200 punts. En aquesta jornada, els inversors estaran molt atents als resultats empresarials i les dades macro, sense deixar de banda la situació geopolítica.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana de pèrdues de l'1% per al Dow Jones, del 2% per a l'S&P 500 i del 3% en el cas del Nasdaq.

"Ara que els mercats nord-americans comencen a semblar lleugerament més vulnerables a una correcció més àmplia i a un context geopolític cada cop més incert, hi ha hagut poques raons perquè els inversors s'entusiasmin massa amb la idea de tornar al mercat i, en lloc d'això, es decantin per actius de tipus refugi més segur com l'or, el franc suís i els bons del tresor nord-americà", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Per als experts de Link Securities, "a Wall Street, l'atenció dels inversors està centrada en els resultats empresarials, que continuen sent molt positius, encara que els inversors sembla que estan optant en molts dels casos per veure'n únicament la part menys bona, penalitzant amb duresa moltes companyies que estan presentant unes xifres que en un altre 'moment' de mercat serien molt ben acollides”.

Així mateix, subratllen que fins i tot la fortalesa de l'economia dels EUA i la caiguda dels rendiments dels bons no van servir per animar els inversors, "que van tornar a castigar amb duresa els valors de creixement, especialment les grans companyies tecnològiques, les valoracions de les quals han pujat amb molta força aquest any, sent-ne la principal raó del bon comportament aquest exercici de l'S&P 500 i del Nasdaq Composite”.

AUGMENTA LA TENSIÓ A ISRAEL

Al pla geopolític, els EUA han atacat dues instal·lacions a l'est de Síria utilitzades pel Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica de l'Iran, en represàlia pels atacs contra les forces nord-americanes a la regió, segons ha dit el Departament de Defensa nord-americà.

"Aquests atacs, en defensa pròpia, tenien l'única intenció de protegir i defensar el personal nord-americà a l'Iraq i Síria", ha comunicat el secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd J. Austin.

"Un míssil ha caigut a Egipte matant diverses persones i 2 caces nord-americans han destruït posicions de Hamàs/Iran a Síria. El mercat ho interpretarà en clau de risc d'escalada de la guerra. Per això, encara que el to corporatiu millora una mica, si el risc geoestratègic augmenta, podria frustrar la intenció de rebotar. El balanç serà dubtós", analitzen des de Bankinter.

AMAZON I INTEL SUPEREN EXPECTATIVES

La temporada de resultats avança als Estats Units i, aquest dijous, després del tancament de mercat van donar a conèixer les seves xifres Amazon i Intel, que van superar les expectatives.

En el cas d'Amazon, el benefici net s'ha disparat fins als 9.900 milions de dòlars, per sobre dels 2.900 milions obtinguts al mateix període de l'any anterior. Les accions de la companyia pugen un 5% a la sessió de Wall Street.

Intel, per part seva, ha presentat un benefici per acció (BPA) de 41 centaus, xifra que ha superat els 22 centaus anticipats i que es tradueix en un benefici net de 1.700 milions de dòlars. Els seus títols avancen més d'un 9% a la sessió.

Aquest divendres, abans de l'obertura del mercat, ha estat el torn de Chevron i Exxon Mobil, que no han superat les previsions amb els comptes.

DEFLACTOR PCE

L'agenda econòmica d'aquest divendres inclou el deflactor de consum PCE del setembre, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), que ha mostrat una lleugera moderació en taxa general fins al 3,4%, des del 3,5%, mentre que la taxa subjacent s'ha ubicat al 3,7%, enfront del 3,9% d'agost.

Els analistes d'Oxford Economics subratllen que aquestes dades reflecteixen “la rigidesa de la inflació dels serveis bàsics, que encara és massa forta per ser consistent amb una inflació que retrocedeix a l'objectiu del 2% de la Reserva Federal”.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq ha abandonat el suport dels 14.432 punts i “a curt termini busca atacar la mitjana de 200 sessions”, afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per aquests preus el més normal és que puguem veure la tornada de les compres. Això sí, molt de compte amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 13.000 punts i, això que és pitjor, es confirmaria un canvi de tendència", afegeix Nuez, que remarca que per veure un canvi de tendència hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 15.232 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,29% (84,30 dòlars) i el Brent avança un 1,21% (88,98 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,26% (1,0587 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,32% (1.991 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,858% i el bitcoin guanya un 0,56% (34.192 dòlars).

Últimas noticias