Signe mixt a Wall Street amb un ull sobre la inflació i un altre sobre els resultats

Els inversors també segueixen atents a la situació a l'Orient Mitjà

Per

Bolsamania | 08 oct, 2024

Actualitzat : 16:26

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després de les pèrdues de dilluns, liderades pels valors tecnològics, i a mesura que els inversors dirigeixen la seva atenció cap a la inflació i els resultats empresarials. Tot això sense perdre de vista la situació a l'Orient Mitjà en espera de la resposta d'Israel a l'atac amb míssils de l'Iran per poder determinar en quina mesura tot això pot acabar influint en el subministrament de petroli mundial i, per tant, en el preu d'aquesta matèria primera.

"La forta revaloració del preu del cru també provoca que els inversors temin per un nou repunt de la inflació, cosa que condicionaria, i molt, l'actuació en matèria de tipus d'interès dels bancs centrals. Aquest fet, unit a la fortalesa que segueix mostrant l'economia i el mercat laboral nord-americans, ha provocat una nova recalibració de les expectatives de tipus per part dels inversors, cosa que s'ha deixat notar en el comportament dels preus dels bons, que fa tres dies que cauen, que ha provocat un sensible increment dels seus rendiments", valoren a Link Securities.

Aquesta situació, segons aquests experts, també està tenint un impacte a les borses a nivell sectorial, afavorint el comportament del sector bancari i penalitzant el dels valors de tall defensiu, “que solen moure's molt en línia amb els bons, en competir-hi pel favor dels inversors".

En aquest sentit, un dels sectors que es va comportar pitjor aquest dilluns va ser l'assegurador, conseqüència de l'impacte que podrien tenir les reclamacions derivades del pas de l'huracà Milton per Florida, que està previst tocar terra demà.

LA INFLACIÓ, PROTAGONISTA

L'agenda econòmica de la setmana estarà protagonitzada per la inflació. D'aquesta manera, es donarà a conèixer l'IPC del setembre (dijous), mentre divendres es publicaran els preus de producció del mateix mes.

En aquest sentit, el consens preveu una moderació de la taxa general fins al 2,3% des del 2,5% del mes d'agost; per a la subjacent s'espera que es mantingui estable al 3,2%.

"Unes xifres en línia amb les expectatives, o idealment més suaus del que s'esperava, mantindran els coloms de la Fed a càrrec del mercat, encara que una altra retallada de 50 punts bàsics sembla poc probable en aquest moment. El principal risc és veure una xifra més forta del que s'esperava que reforçaria la idea que la Fed pot haver comès un error en retallar les taxes en 50 punts bàsics i augmentaria les possibilitats que no hi hagi una retallada al novembre", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Però abans, la Reserva Federal (Fed) també tindrà un paper destacat amb la publicació de les actes (dimecres) de la darrera reunió que va celebrar el banc central nord-americà i en què es va decantar per iniciar les retallades de tipus amb una baixada de 50 punts bàsics.

De cara al futur, la governadora de la Reserva Federal Adriana Kugler, s'ha mostrat partidària aquest dimarts de més retallades de tipus si la inflació continua baixant de manera sostenible cap a l'objectiu del 2%. Tot i que ha advertit que els efectes econòmics de l'huracà Helene i els esdeveniments geopolítics a l'Orient Mitjà poden afectar les perspectives de creixement dels Estats Units.

"Si el progrés en la inflació continua com espero, recolzaré retallades addicionals en la taxa de fons federals per avançar cap a una postura de política més neutral amb el temps", ha afirmat en una conferència sobre política monetària celebrada a Frankfurt (Alemanya).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, aquest divendres arrenca la temporada de resultats del tercer trimestre de la mà dels grans bancs dels EUA com ara JP Morgan, Bank of New York Mellon, Wells Fargo o BlackRock.

"S'espera que les empreses de l'S&P 500 anunciïn una pujada del 4,7% en els beneficis trimestrals respecte a l'any anterior. Això és menor que les projeccions del 7,9% del 12 de juliol passat i representaria l'augment més feble en quatre trimestres. En particular, els inversors estan ansiosos per veure si les empreses posposen la despesa, si la demanda s'ha desaccelerat o si els clients s'estan comportant de manera diferent a causa del risc geopolític i la incertesa macroeconòmica", assenyala Manuel Pinto, analista de mercats.

Així mateix, PepsiCo puja lleugerament després de donar a conèixer uns resultats del tercer trimestre que no han convençut els inversors. La multinacional ha reduït el benefici un 5% i ha retallat previsions anuals.

En verd, les accions d'Nvidia pugen un 2% després que el CEO i president de Foxconn, Young Liu, assegurés que a l'auge de la intel·ligència artificial (IA) "encara li queda una mica de temps".

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,83% (74,95 dòlars) i el Brent cedeix un 2,81% (84,45 dòlars), frenat per les mesures de la Xina. Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,02% (1,0978 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,38% (2.656 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,051% i el bitcoin cau un 0,89% (62.747 dòlars).

Últimas noticias