Signe mixt a Wall Street amb especial pressió baixista per al sector tecnològic

Per

Bolsamania | 22 oct, 2021

Actualitzat : 15:40

Wall Street cotitza amb signe mixt durant l'última sessió d'una setmana que de moment està sent alcista per als índexs novaiorquesos. Durant el mes d'octubre, la renda variable nord-americana registra pujades mitjanes superiors al 5%. Aquesta bona ratxa va permetre a l'S&P 500 a marcar un nou màxim històric aquest dijous.

Així, de moment es compleix la màxima de 'comprar a les correccions' que defensen molts experts, ja que la renda variable segueix sent l'actiu més atractiu a l'entorn actual, tot i la por d'una espiral inflacionista per part de molts inversors.

Aquest divendres, el sector de la tecnologia es troba sota pressió per dos factors. Intel va pronosticar ahir a la nit uns marges de benefici més baixos durant els propers anys, mentre intenta recuperar el lideratge en la fabricació de xips i posa en marxa noves fàbriques, cosa que fa que les seves accions caiguin un 9%.

Com a segon factor negatiu, Snap, la matriu de la xarxa social snapchat, es desploma un 20% després de publicar ahir a la nit els seus resultats del tercer trimestre i alertar sobre tendències negatives per al seu negoci publicitari, a causa de la nova configuració de privacitat del iPhone i de la menor demanda per als seus productes.

Els seus males previsions han contagiat altres gegants de la publicitat en línia, com Facebook, Twitter i en menor mesura Alphabet (matriu de Google), que registren vendes destacades.

Com a factor positiu per al sentiment de mercat, el promotor immobiliari xinès Evergrande ha evitat l'impagament 'in extremis', en complir amb els interessos d'un bo offshore abans de la data límit d'aquest cap de setmana.

En un altre ordre de coses, la Reserva Federal (Fed) ha anunciat limitacions per als seus funcionaris a l'hora de comprar accions individuals en borsa, després que s'hagi publicat que el seu president, Jerome Powell, va vendre accions per valor de 5 milions de dòlars just abans de la caiguda del Dow Jones fa un any.

L'escàndol ja s'ha emportat per davant les 'caps' de Robert Kaplan i Eric Rosengren, presidents de la Fed de Dallas i Boston, respectivament. Els dos van estar embolicats en unes operacions dutes a terme el 2020. L'actual vicepresident del banc central, Richard Clarida, també podria estar relacionat amb un d'aquests casos.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 82,80 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1634 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,6%, fins als 1.793 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 0,7%, fins als 63.508 dòlars, després de marcar màxims històrics a prop dels 67.000 dòlars aquest dimecres.

Últimas noticias