Signe mixt a Wall Street, amb el Nasdaq i l'S&P 500 de nou en rècords
L'S&P 500 acumula un guany del 14% des de principis d'any
Actualitzat : 16:12
Wall Street registra signe mixt quan ens acostem al final d'un primer semestre molt positiu per als mercats de renda variable nord-americana. L'S&P 500, que ha tornat a superar el seu rècord al costat de Nasdaq, va completar la seva setmana més alcista des de febrer després de pujar un 2,7%, cosa que li va permetre tancar en màxims històrics per sobre dels 4.280 punts, amb un guany anual de l'14%.
A l'agenda macroeconòmica, la cita més rellevant serà l'informe d'ocupació als Estats Units del mes de juny, que es publicar divendres. A més de la creació d'ocupació (s'esperen 675.000 llocs de treball) i la taxa d'atur (s'anticipa una caiguda fins al 5,6% des del 5,8%), els inversors centraran l'atenció en l'evolució dels salaris.
Aquesta variable s'ha convertit en la més seguida actualment, a causa que pot anticipar pressions inflacionistes al mercat laboral, un escenari que seria el més complicat de gestionar per a la Fed, perquè indicaria un augment de les expectatives d'inflació a llarg termini.
Dimecres, tindrem una bestreta d'aquestes dades amb l'informe d'ocupació de la consultora privada ADP, considerat un indicador avançat de les dades del Govern. A més, dijous es publicarà l'ISM serveis de juny.
MAJOR VOLATILITAT ALS PROPERS MESOS
A nivell estratègic, "una major volatilitat macroeconòmica pot traduir-se en una major volatilitat al mercat. I com inversors, creiem que és important mantenir la liquiditat i la flexibilitat de la cartera per poder respondre i aprofitar aquests esdeveniments", assenyalen els analistes de PIMCO.
De moment, afirmen, és molt difícil llegir les dades que arriben sobre la inflació, a causa de la pertorbació i la recuperació sense precedents relacionades amb la Covid.
A més, qualsevol conversa sobre el tapering de la Fed (retirada gradual de les compres d'actius), per molt acuradament que es comuniqui, podria provocar trastorns al mercat, adverteixen.
Per això, cal centrar-se en la selecció de "sectors i valors de les empreses que es beneficiïn de la nova reobertura del sector dels serveis, així com dels cíclics en sectors seculars, amb poder de fixació de preus i barreres d'entrada, com els semiconductors, l'automatització tecnològica i les indústries verds", expliquen.
A nivell polític, l'acord bipartidista sobre el pla d'infraestructures de Biden s'ha revitalitzat des de diumenge a la nit, després que el president declarés que no pensa vetar la legislació si es presenta sense un projecte de llei de reconciliació separat i afavorit per els demòcrates. Els republicans van afirmar que l'acord podia seguir endavant.
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,39%, fins als 73,76 dòlars, i es manté en màxims des d'abril de 2019. A l'espera de la reunió de l'OPEP+, que se celebra aquest dijous, 1 de juliol, el preu del 'or negre' acumula un guany propera al 50% awuest any, que s'amplia fins al 76% durant els últims dotze mesos.
A més, l'euro es deprecia un 0,08% i es canvia a 1,19325 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,12%, fins als 1.779 dòlars mentre, el bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,50%.
Finalment, el bitcoin puja un 5%, fins als 34.446 dòlars, tot i que el Regne Unit ha prohibit operar a Binance, una de les plataformes de monedes digitals més grans del món.