Signe mixt a Wall Street, amb el Nasdaq a màxims històrics després del Dia de Treball
Les borses dels EUA van romandre tancades aquest dilluns pel festiu
Wall Street torna a la feina després de el seu Dia de Treball que va mantenir les borses del país tancades aquest dilluns. La renda variable cotitza mixt, amb el Nasdaq superant el seu propi rècord històric, tot i la pèssima dada d'ocupació que es va donar a conèixer al passat divendres. Concretament, la major economia del món va crear 'només' 235.000 treballs a l'agost, molt menys que els 750.000 pronosticats.
A aquesta primera setmana de setembre, històricament el mes més fluix de les borses, tots els índexs dels EUA arriben en verd. El Dow acumula un ral·li del 15,1% aquest any, l'S&P 500, un '20,5%, i el Nasdaq, un 19,2%.
"El 2021 és un altre any durant el qual l'S&P 500 l'està 'clavant', però alguns senyals anticipen que pot ser moment de tornar-se més selectiu amb les accions", apunten per la seva banda els experts de Bank of America.
Ryan Detrick, estrateg en cap de mercats en LPL Financial, reconeix a CNBC que hi pot haver un fort rebot en l'ocupació "durant els pròxims mesos" i que hi ha clars senyals que el pitjor de la delta i la Covid ho hem deixat ja enrere.
Sobre el tapering, Detrick recorda que "Powell ha deixat clar que el mercat laboral servirà per decidir què fan sobre això". Per tant, després de la dada de divendres, queda clar que "hi ha certa pressió a curt termini" cosa que allunya la possibilitat que la Fed actuï en el futur proper.
"Les dades sobre l'ocupació als EUA seran, per tant, l'indicador clau per als inversors que esperen anticipar la reducció gradual de les compres d'actius per part de la Fed. Els temors de la variant delta podrien haver limitat qualsevol millora a l'agost, però les empreses semblen encara disposades a contractar personal", diuen des d'Edmon de Rothschild.
Els seus analistes creuen que la manca de mà d'obra pot "alimentar la por que s'iniciï un cicle salarial/inflació, cosa que obligaria la Fed a apujar els tipus més ràpidament del que es preveia".
Pel que fa a les referències econòmiques, aquest dimecres es publica el llibre beix de la Reserva Federal, en el qual es coneixerà la visió de l'economia nord-americana de la institució. També serà interessant per als inversors la dada setmanal d'atur, que se sabrà dijous.
A nivell empresarial, Moderna (+1,1%) és protagonista perquè l'assessor mèdic de la Casa Blanca, Dr. Anthony Fauci, va dir aquest dilluns que podria retardar el llançament de les vacunes de reforç de la companyia. A més, al Japó s'investiga una tercera mort d'una persona que va ser injectada amb una dosi de l'antídot de l'empresa. En cap dels tres casos s'ha demostrat, de moment, que tingués a veure les defuncions amb les injeccions.
Així mateix, Match Group despunta un 8% després de saber que s'incorporarà a l'índex de referència mundial de renda variable, l'S&P 500, a finals de setembre, substituint Perrigo Company.
A altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,80%, fins als 68,12 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,21% i es canvia a 1,1845 dòlars. I l'unça d'or cau un 1,12%, fins als 1.813 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,366%. Finalment, el bitcoin baixa un 1,50%, fins als 51.062 dòlars.